Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Karşıyaka Karşıyaka 3 milyon TL arıyor - Futbol Haberleri

        Yeni seçilecek yönetimin önünü açmak, yönetim boşluğu bırakmayıp acil kulüp işlerini gerçekleştirerek adına sözleşmesi biten futbolcularla ön görüşme yapan kongre divanı üyeleri, "Kalmak için 31 Mayıs'a kadar geçmiş alacaklarımızın ödenmesini ve yeni sezon peşinatlarını isteriz" yanıtını alınca frene bastı.

        Kongre divanına başkanlık eden Halil Zeki Osma, "Sözleşmesi biten oyuncuları tutmak için kulübe ilk etapta hesapladığımızdan fazla, 3 milyon TL gerekiyor. Kongrede 1.2 milyon TL bir kaynağın camia içi ve sponsorlardan toplanacağı söylenmişti. Eski başkanlar ve sponsorlara durumla ilgili bilgi vereceğiz. Parayı bulmamız gerekiyor" dedi. Transfer yasağı olan Karyışaka, futbolcularıyla anlaşamazsa 31 Mayıs'tan sonra elinde hiç tecrübeli isim kalmayacak. Kulüpte 22 Mayıs'ta yeniden yapılacak kongreye Mutlu Altuğ'un tek aday olarak girmesi bekleniyor.

        İBRA KRİZİ

        1912 Karşıyaka Derneği, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen kulüp kongresinde yaşanan ibra krizinin ardından olağanüstü genel kurul kararı aldı. Kulüpte başkanlıktan ayrılan Fatih Diniz ve yönetiminden Mustafa Özçakar, Ziyanur Hasbay, Cafer Aralı, Mehmet Yaya ile Korhan Yetiş, 14 Mayıs'taki son kongrede üyesi oldukları 1912 Karşıyaka Derneği'nin diğer üyeleri ilk etapta kendilerini ibra etmediği için dernekten istifa etti.

        Bağlı bulundukları dernek üyelerinin hareketine çok üzüldüğünü söyleyen Mustafa Özçakar, istifa açıklamasında, "Genel kurulun önceki yıllarda kimleri ibra ettiğini iyi biliyoruz. Herkesin şahsi hesaplarını genel kurulda el kaldırarak değil şahsen çözmesini sizlere tavsiye ederim. Bu yüzden 1912 Karşıyaka Derneği'nden istifa ettiğimi bilginize sunarım" ifadelerini kullandı. Dernek Başkanı Muhittin Bilget, istifalar üzerine 9-16 Haziran'da olağanüstü genel kurul kararı verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ