Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Luis Suarez, 'Altın Ayakkabı'sına kavuştu! - Futbol Haberleri

        Barcelona kentinde gerçekleştirilen törende açıklamada bulunan Suarez, 2013-2014 sezonunda Liverpool forması giyerken Real Madridli Cristiano Ronaldo ile paylaştığı "Altın Ayakkabı" ödülünü bu kez tek başına kazanan Suarez, "Bu ödülü kazanmak hiçbir zaman aklımda değildi" dedi.

        Ödül törenine ailesiyle gelen ve çok heyecanlı olduğu gözlenen 29 yaşındaki Suarez, "bir düş" olarak tanımladığı "Altın Ayakkabı" ödülünü kazanmasından dolayı Barcelona Kulübüne, takım arkadaşlarına ve teknik direktör Luis Enrique'ye teşekkür etti.

        Lionel Messi ve Neymar'ın bireysel ödüllerde, Barcelona'nın da UEFA Şampiyonlar Ligi ve İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) son yıllarda hep önde olduğunu belirten Suarez, "En iyi oyunculardan kurulu dünyanın en iyi takımındayım. Messi ve Neymar'ın birçok golümde katkısı var" değerlendirmesini yaptı.

        Kariyerine Hollanda'nın Ajax takımında başlamasının kendisi için önemli olduğunu belirten Suarez, sözlerine şöyle devam etti:

        "Ajax'ta Avrupa futbolunu öğrendim. Liverpool'a transfer olduğumda hiçbir zaman golcü kimliğimle ön plana çıkacağımı düşünmemiştim. Barcelona'da ise gol atmak çok kolay. Bazıları gol atmayı, bazıları da attırmayı sever. Takım arkadaşlarım ikinci seçeneği yapıyor. Ben ise kolay pozisyonları gol yapıp, zor olanları kaçırıyorum. Barcelona'da oynamaktan büyük gurur ve memnuniyet duyuyorum. Buraya gelmek için çok çaba sarf ettim. Şimdi bunun zevkini sürmek, mutlu olmak ve kulübün hedeflerini gerçekleştirmesine yardımda bulunmak istiyorum."

        Suarez, basın toplantısının sonunda ise "Futbolu Barcelona'da bırakmak hoşuma gider ama bunun için tüm kariyerim boyunca en üst düzeyde olmam gerekir" diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ