Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Adnan Polat: Yeni bir devir başlıyor - Galatasaray Haberleri

        Türk Telekom Arena Stadı şu günlerde, Galatasaray’daki kötü gidişe inat bütün ihtişamıyla güzel günleri bekliyor...

        Yeni statla birlikte taraftar konusundaki felsefe de değişecek!

        Alkollü seyirci, huzur bozan taraftarlar maçlara alınmayacak!

        Olmazsa olmazımız seneye Avrupa’da bu statta maç oynamak!

        Gerek Sarı-Kırmızılı yönetimin gerekse camianın onca ‘can sıkıcı’ haline teselli ve umut olan Arena, dün başkan Adnan Polat nezdinde HABERTÜRK’ü konuk etti... Medya Grup Başkanı Mehmet Kenan Tekdağ, HTSPOR müdürü Halil Özer, HABERTURK.COM Spor Müdürü Erdem Erol, Meriç Müldür, Tahir Kum, Ali Gültiken, Ömer Gürsoy, Yavuz Semerci, Emre Ergül, Vedat Danacı, Erhan Telli ile Ciner Yayın Grubu’nun diğer servis sorumluları ve yazarlarını ağırlayan başkan Adnan Polat, burada önemli mesajlar verdi.

        Başkan kendinden emin ve inanan bir profil çizerken bunun kaynağının hiç şüphesiz TT Arena Stadı’nın olduğuna dem vurdu. Polat’ın en büyük vurgusu ise, “Artık Galatasaray ve Galatasaraylılar için yeni bir devir başlıyor. Arena Stadı’yla birlikte birçok taşlar yerinden oynayacak, felsefeler değişecek, yeni bir dünya kuracağız” şeklindeki sözleri oldu.

        PEKİ AMA POLAT NE DEMEK İSTEDİ?

        Sarı-Kırmızılı kulübün yeni profilini çizen başkan Adnan Polat, “Felsefeler değişecek” sözünün açılımını ‘şimdilik’ birkaç maddeyle yaptı. Ali Sami Yen Stadı’nda çok önemli detayların gözden kaçtığını, önüne geçilemeyen olaylara çoğu zaman mukayet olamadıklarından yakınan başkan, yeni statta artık her şeyin kontrol altında olacağını açıkladı. Yeni statla birlikte taraftar konusundaki felsefenin değişeceğini söyleyen Polat, özellikle alkollü maça gelen seyircinin içeri alınmayacağını vurguladı. Arena’da huzur bozan taraftarlara, şiddet içerikli olaylara izin vermeyeceklerine değinen Galatasaray Başkanı, “Bu tür taraftarlar bilsinler ki, maçlara alınmayacak” mesajını verdi. Polat, yeni statta yeni bir taraftar profilinin boy göstereceğine de işaret ederek, “Artık aileler çoluk çocuklarıyla maça gelebilecek. Medeni şekilde karşılaşmalarını izleyecek. Küfür asla olmayacak” dedi. Seneye Arena Stadı’nda mutlaka bir Avrupa kupası

        maçının olması gerektiğini ifade eden Polat, “Bu yüzden ligi iyi bir yerde bitirmemiz, bunun yanında da Türkiye Kupası’nı da mutlaka kazanmalıyız” şeklinde konuştu.

        ‘ATMOSFER BÜYÜLEYECEK'

        Polat gururla gezdiği statta bir ara tribünleri gösterdi ve şöyle dedi: Burada 52 bin taraftarın yaratacağı atmosfer Galatasaray için büyük bir güç oluşturacak

        Başkan Adnan Polat’ın Arena’daki ev sahipliği çok farklı konuların da açılmasına sebep oldu. Stadı muhteşem olan kulüplerin maçlarını daha kolay kazandığını dile getirip sözü Fenerbahçe’ye vardırdı. “Kadıköy’de maçlar oynanırken bir hakem hatasında 50 bin kişi birden ayaklanıyor, oradaki atmosferi kendi lehlerine çeviriyor. Hakemin veya rakiplerin öyle bir statta etkilenmemesi mümkün değil” diyen Polat, “Arena’da da seyircilerimize büyük bir görev düşecek. Başarıdaki başrol oyuncusu taraftarlarımız olacak. 52 bin taraftarımız Arena’nın bu atmosferinde Galatasaray için büyük bir güç oluşturacak” şeklinde konuştu. Ancak Polat, bunun sonrasında da dobra dobra bir itirafta bulunarak bugünkü kötü sonuçlara atıfta bulundu ve, “Fakat bir de gerçek var. O da şu; senin takımın iyi oynamazsa, senin takımın kötüyse taraftar ne yapsın” özeleştirisi yaptı.

        ‘BEN Mİ ÇIKIP OYNAYAYIM'

        Polat kötü skorlar yüzünden yerder yere vurulmalarını hazmedemediğini söyleyedi. G.Saray’ın patronu “Dünyanın en iyi hocalarını getirdik, en iyi futbolcularını transfer ettik. Ama olmayınca olmuyor işte. Ne yapayım çıkıp ben mi oynayayım” dedi.

        ‘ÜÇ BÜYÜKLER TOPARLANMALI'

        G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş’ın bir an önce toparlanması gerektiğini söyleyen Adnan Polat “Üç büyük kulüp Türk futbolunun lokomotifidir. Onlarsız asla olmaz” dedi. Üç büyüklere karşı bir düşmanlığın olduğunu belirten başkan, “Bu büyük hata. Bizim olmadığımız anlarda Türk futbolunun halini hepimiz görüyoruz” sözleriyle de Süper Lig’in diğer ekiplerine göndermede bulundu.

        HALİL ÖZER

        KADIKÖY'DEN GÜZEL

        “Arena, G.Saray’ı değil, Türk futbolunu da yükseğe çıkarabilecek bir eser. Tek kelimeyle olağanüstü bir stat. Saracoğlu Stadı’nın üstüne bir stat olamayacağını düşünürdüm. Kimse kızmasın ama Arena daha güzel bir stat olmuş. Ancak şu var; Kadıköy’ün üstlendiği misyon çok önemliydi. Arena’nın yolunu Saracoğlu açtı. F.Bahçe yapmasa G.Saray da yapmazdı, Beşiktaş da niyetlenmezdi. Cimbom’un seyirci profili, havası, medeniyeti değişecek.”

        MERİÇ MÜLDÜR

        KEYİFLİ, AYRICALIKLI

        “Tek kelime ile harika. UEFA’nın bütün kriterlerine uygun tek stat. Arena’da maç izlemek özel bir keyif, ayrıcalık olacak, muhteşem bir ambians oluşacaktır. Görüş açısı her noktadan mükemmel. Galatasaray’ın rakiplerinin işi bir kat daha zorlaştı. Mali yönden bakarsanız da bilet geliri bugünkünü 5’e katlayacak. Tarih yazılan Ali Sami Yen’i yıkıp, Aslantepe’yi açmak Adnan Polat’a nasip oldu. Umarım nice tarihi başarılar da burada kazanılır.”

        TAHİR KUM

        ZİHNİYET GÜZEL

        “Düne kadar günü kurtarma peşinde olan kulüp yöneticilerinin yerini, geleceğe bakan yöneticilerin alması mükemmel. Tıpkı Polat ve ekibi gibi.. Bravo onlara.. Stattan dolayı değil, bu yolda oldukları için bravo... Onlar da ligde 5-6 sıra daha yukarı çıkabilirlerdi. Ama 5-6 kat stat çıkmayı tercih ettiler.”

        ALİ GÜLTİKEN

        FUTBOL KALİTESİ ARTAR

        “Çok güzel bir stat. Arena’yı hem zemin hem de ambians açısından etkileyici buldum. İzleme kalitesi ve tribünlerdekilerin seyir keyfinin yanı sıra futbol temposunu ve konsantrasyonunu artıracak bir stat.”

        ÖMER GÜRSOY

        ÇOK GÖRKEMLİ

        “Türkiye’nin açık ara en görkemli stadı diyebiliriz. ‘Stadyum neye benziyor’ diye sorarsanız ‘Manchester United’ın Old Trafford’u ile Arsenal’in Emirates’i karışımı’ derim.”

        ERHAN TELLİ

        BİR KÜÇÜK ÖNERİ

        “Yıllardır Avrupa statlarına özenirdik. Artık bizim de bir stadımız var. Hem de, çok daha güzeli. Emeği geçen herkesin, ellerine sağlık. Polat’a küçük bir öneri; 15 Ocak’ta Ajax maçı yerine, 2000 yılında UEFA Kupası’nı kaldıran efsane kadroyla bugünkü takım bir gösteri maçı yapsa nasıl olur?”

        ALP ULAGAY

        KOLTUK ARALARI GENİŞ

        “Paris’teki Stade de France’tan ve de Gelsenkirchen’deki Veltins Stadı’nda sonra en etkileyici stat. En dikkatimi çeken koltuk ve sıra aralarının genişliği. Şu andaki en büyük problem çevre düzenlemesi. Herhalde çevre yolların ve otoparkın

        tamamlanması uzun bir süre alabilir.”

        EMRE ERGÜL

        HER G.SARAYLI GİTMELİ

        ARTILARI: FIFA standartlarına göre en iyi 3 stattan biri. Akustik müthiş. Stat hoparlörlerinden marşlar çalarken, 53 bin 500 kişinin tezahüratını düşündüm. Rakiplere Allah kolaylık versin...

        EKSİLERİ: Otoban kenarı olması ve yürüyüş mesafesinde hiçbir şey olmaması... Maç günleri ölümcül trafik olabilir.

        SONUÇ: 20 bin kombine satılmış. Artısıyla eksisiyle kararsız kombinecilere açık duyuru: G.Saraylıyım diyen,

        orada olmalı...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ