Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Fener taraftarına ağır itham! - Trabzonspor Haberleri

        Nevzat Şakar, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde en kötü ihtimalle gruptan 2. olarak çıkacaklarını düşündüklerini söyledi.

        Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Şakar, CSKA Moskova karşısında deplasmanda 3-0 kaybettikleri maçı değerlendirerek, ''Bazen futbol takımları iyi oynadığı zaman kazanamayabiliyor. CSKA Moskova karşısında iyi oynadığımız bir müsabakayı açık farklı bir mağlubiyetle kapattık. Tabi ki bu bizi son derece üzdü. Ama daha 3 maçımız ve 4 puanımız var. Önde olan takımla aramızda 2 puan var. Kalan 3 maçta puan kayıplarını telafi edeceğiz'' dedi.

        Gruptaki şanslarının devam ettiğini kaydeden Şakar, ''İnter'in 6 puanı bizim 4 puanımız var. CSKA'yı evimizde yenersek 7 puan yapacağız. Ben en kötü ihtimalle 2. olarak gruptan çıkacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

        FENERBAHÇE TARAFTARININ VERDİĞİ DESTEK

        Şakar, CSKA Moskova maçında Fenerbahçe formaları giyen kişilerin ellerindeki CSKA Moskova kaşkollarıyla Rus temsilcisine destek vermesine ilişkin olarak ise ''Onu ben şöyle yorumluyorum; o arkadaşlar bir avuç azınlık. Ben onların Türk kanı taşıdıklarını da düşünmüyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ni, bir ülkeyi temsil ediyoruz. Orada esas olan Trabzonspor değil. Biz Türkiye adına, ülkemiz adına başarı elde etmek için mücadele ediyoruz. Onları da Fenerbahçe kulübüne mal etmek istemiyoruz. Çünkü bunlar bir kaç azınlık. Amaç çok doğru bulmadığımı söylüyorum'' ifadelerini kullandı.

        Bursaspor ile hafta sonunda yapacakları karşılaşmayı kazanmak istediklerini söyleyen Şakar, şöyle devam etti:

        ''Ligde de iddialı durumdayız. Bursaspor'u yenerek bu iddiamızı sürdürmek istiyoruz. Ligin başındayız. Takım olma adına takımımız iyi hamleler yapıyor. Futbolcular arasında birbirini tanıma ve uyum süreci iyi bir şekilde atlatılıyor. Takımımız güçlü, kadromuz geniş. Sakatlıklarımız var. 5, 6 oyuncumuz sakat, onlardan da mahrumuz. Ama takımımız hem ligi, hem de Şampiyonlar Ligi'ni kaldırabilecek bir durumda.''

        ''ONUR İLE PROBLEM OLACAĞINI SANMIYORUM'

        Şakar, bazı oyuncularına teklifler geldiği yönünde basında çıkan haberlerin tamamen takımı yıpratmaya yönelik olduğunu ifade ederek, ''Onur ile iki yıllık daha mukavelemiz var. Biz Onur ile ilgili gerekli fedakarlıkları yaptık, en iyi yerlerde ameliyat ettirdik, tedavisini yaptırdık. Onur ile sözleşmesinin uzatılmasıyla ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Menajeri geldi şartlarını sundu. Biz de şartlarımızı sunduk. Transfer görüşmelerinde bir anda anlaşma olmaz. Kısa sürede bitirip kulüpte kalacağını düşünüyorum. Bir problem olacağını sanmıyorum'' dedi.

        Şakar, 6222 Sayılı ''Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun''da yapılması istenen değişikliklerle ilgili Kulüpler Birliği tarafından yapılan çalışmaya verdikleri destekle ilgili olarak ise ''Başkanımız Sadri Şener, sadece taraftarlardan sorumlu yönetici konusuna imza atmıştır. Taraftardan sorumlu yönetici hiçbir takımda olmadığı için bu sadece başkanın üzerinde kalıyor. Stadyumda çıkabilecek bir olayda başkan sorumlu oluyordu. Hapis cezaları veriliyor bu konuda. Orada emniyet güçlerinin yapabileceği şeylerden kulüp başkanları neden sorumlu olsun diye onun altına imza attı sayın başkanımız. Bu konu bu şekildedir'' diye konuştu.

        Golcü oyuncuları Burak'ın önemli oyuncularından biri olduğunu belirten Şakar, ''Ama sahada 11 oyuncumuz mücadele ediyor. Toplamda 31 futbolcumuz var ve bunların hepsi kalitelidir. Burak'ın olması da bizim için avantajdır'' dedi.

        VİTTEK VE HENRIQUE'NİN DURUMLARI

        Ligin ikinci haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sakatlanan Slovak oyuncu Vittek'in ülkesinde ameliyat olduğunu bildiren Şakar, ''Gayet başarılı bir ameliyat geçirdi. 15 gün içerisinde rehabilitasyon süreci başlayacak'' dedi.

        Şakar, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Lille ile yapılan karşılaşmada sol dizinden sakatlanan ve menüsküs ameliyatı olan Henrique'nin de hızla düzeldiğini belirterek, ''Takımla birlikte çalışmalara başladı. Ben 20 gün içerisinde sahalara döneceğini düşünüyorum'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ