Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Gazete HABERTÜRK Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Galatasaray'ın Real Madrid karşısındaki şansını değerlendirdi - Futbol Haberleri

        Gazete HABERTÜRK Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Galatasaray'ın Real Madrid karşısındaki şansını değerlendirdi. HABERTÜRK TV'de Akşam Raporu programında konuk olan Fatih Altaylı şunları söyledi:

        "Hep söylüyorum, ilk gün de yazdım; 'Biz bunlarla 3 maç oynadık, 2'sini kazandık' diye. Böyle bir istatistik var. Futbolda istatistik geçerli midir biliyorum, basketbolda çok geçerlidir ama futbolda geçerli midir, bilmiyorum. Arada 12-13 senelik zaman farkı var ama bu 2 takım geçen sezon başında yine karşılaştı, orada da Galatasaray gayet iyi bir futbol oynadı ve 2-1 yenildi. Yarın 2-1 yenilirse Galatasaray çok üzülmez insanlar, çünkü İstanbul'a ciddi bir şans olmuş olacak."

        "G.SARAY BÜTÜN İŞLERİNİ DEPLASMANDA BİTİRDİ"

        "Galatasaray bugüne kadar, Şampiyonlar Ligi'nde bütün işlerini deplasmanda bitirdi. Gruptan deplasmanda çıktı, Schalke'yi deplasmanda kazanarak eledi ve Galatasaray deplasmanda daha rahat oynayan bir takım. Çünkü hızlı forvetleri var, çok çabuk hücuma kalkan bir takım ve iyi pasörleri var hızlı hücumcuların. İki tane de çok iyi forveti var Galatasaray'ın. O yüzden ben yarın Galatasaray kazanabilir diye düşünüyorum. Kaybedebilir ki zaten normal ve beklenen sonuç. Takımların güç dengesine ve oyuncu kalitelerine baktığınız zaman Galatasaray'ın kaybetmesi normal. Ama ben, Galatasaray'ın o kadar da kolay kaybetmeyeceğini düşünüyorum."

        "SAVUNMADA SORU İŞARETLERİ VAR"

        "Eğer Galatasaray'da Ujfalusi hala takımda olsaydı, sakatlığı olmasaydı, ben çok daha umutlu konuşurdum. Galatasaray'ın hücumcularından hiçbir çekincem yok benim. Galatasaray'ın savunma zaaflarıyla ilgili kafamda soru işaretleri var. Hala Galatasaray'ın bir sol beki yok ve oradan gelecek bir Real Madrid, Galatasaray'ı ne yapar? Hala iki tane vasat stoperi var Galatasaray'ın, onlar ne yapar ama baktığımız zaman, diyorlar ya 'O Real Madrid ile bu Real Madrid aynı değil' doğru aynı Real Madrid değil ama o zaman da Real Madrid en iyi takımdı ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak Galatasaray'ın karşısına gelmişti. Galatasaray'ı elediği sene de yanlış hatırlamıyorsam final oynamıştı. Real Madrid, Real Madrid'dir her zaman, Galatasaray da her zaman Galatasaray'dır."

        "BU GALATASARAY MANYAK BİR TAKIM"

        "Ben yarınki maçın Galatasaray'ın galibiyetiyle ve beraberlikle bitmesinin kimse için sürpriz olmaması gerektiğini söylüyorum. Çünkü bu takımda çok büyük futbolcular var, bu takımda kazanmayı çok iyi bilen futbolcular var. Karşı takımda da var elbet ama Galatasaray, Schalke'yi yendiği zaman şöyle bir yazdım; 'Bu Galatasaray manyak bir takım' diye. Hakikaten manyak bir takım. Ne yapacağı belli olmuyor. Orada gidip birdenbire 3-1 de kazanıp dönebilir, 2-1 kazanıp da dönebilir, 1-1 berabere kalabilir, 2-2 berabere kalabilir. 5 tane yiyip de dönebilir, futbolda bunların hepsi var."

        "KAĞIT ÜZERİNDE ŞAMPİYON OLUNMUYOR"

        "Futbolda şu kesin; kağıt üzerindeki takım kadrolarıyla, ne şampiyon olunuyor ne de tur atlanıyor. Eğer öyle bir şey söz konusu olsaydı zaten, takımlar bunca masraf yapıp statlar inşa etmezler, ligler oynanmazdı. Takımları sene başında yaparlardı, uzmanlar bakardı 'Evet bu takım şampiyon' derlerdi, onu ilan ederlerdi. Futbolda her zaman daha zayıf görünenin kazanma, daha güçlü görünenin kaybetme ihtimali olduğu için futbol diye bir oyun var ve bu oyun hakikaten çok keyifli. Basketbolda bu oran çok daha düşük ama futbolda bu oran çok daha yüksek. Mesela milli takımımız, kağıt üzerinden çok daha iyi bir takım görünmesine rağmen, Dünya Kupası elemelerinde rezil bir pozisyonda. Demek ki bu iş kağıt üzerindeki futbolcu kalitesiyle olmuyor. Beş para etmeyecek diye düşündüğünüz takımlar, Türk Milli Takımı'nın üstüne çıkabiliyorlar. Veya Fenerbahçe'nin elemiş olduğu Çek takımı Plzen, son birkaç yıldır Avrupa'nın en iyi takımlarında biri olarak gösterilen Napoli'yi eledi. Hem de farklı skorlarla."

        "G.SARAY'IN KAZANMA İHTİMALİ YÜKSEK"

        "Bu yüzden ben yarın Galatasaray'ın kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Burak ile Drogba'nın, Selçuk ile Sneijder'ın hafife alınmayacağını düşünüyorum. Herkes Ronaldo falan diyor ama Ronaldo da Burak kadar gol atmış. Tamam çok büyük futbolcu ama biz daha önce de oynadık, Ronaldo'lu takımlarla. Tek problem şu; Galatasaray bilmediği futbolu oynarsa, geride paslar yapayım, vakit geçireyim, kontrol edeyim, maçı ağırlaştırayim oyununu oynarsa, büyük ihtimal farklı bir şekilde yenilir. Galatasaray geçen hafta oynadığı maçın ilk yarısı gibi oynarsa, kim durabilir Galatasaray'ın karşısında. O hız, o tempoyla oynayıp 2-0 öne bile geçebilir. Yaptık biz bunu, Barcelona'da 2-0 öne geçtik, Roma'da öne geçtik. Yapabiliyor yani Galatasaray bunu, ben yine yapacağını düşünüyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ