Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe şampiyonluk, Fenerbahçe 28. şampiyonluk, Fenerbahçe şampiyonluk sayısı - Fenerbahçe Haberleri
        1

        HTSPOR / Ahmet Selim KUL

        Fenerbahçe 2013-2014 sezonunu açık ara şampiyon tamamlarken, kupasına da geçtiğimiz gece görkemli bir törenle kavuştu.

        2

        Törende Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bir konuşma yaptı. Konuşmada satır arasında kalan bir ifade ise oldukça dikkat çekiciydi.

        3

        Yıldırım konuşmasının son bölümünde, “Fenerbahçe’nin 19’uncu, gerçekteki 28. şampiyonluğunu kutlarım” ifadelerini kullanmış ve 28. şampiyonluğun ne demek olduğunu birçok kişi algılayamamıştı. Bu durum aslında Fenerbahçeli taraftarlar tarafından uzun bir süredir dile getiriliyor.

        4

        Normalde 1959 yılından itibaren Türkiye Ligi şampiyonlukları sayılırken Fenerbahçeliler bunun 1923 yılından bu yana sayılması gerektiğini ve o dönem şu andaki Süper Lig’e denk olabilecek Milli Küme ve Türkiye Futbol Birincilikleri’nin şampiyonluk olarak sayılması gerektiğini ifade ediyor.

        5

        FEDERASYONA BAŞVURULACAK
        Sarı-Lacivertli taraftarlar bu konuda pek çok çağrı yaparken, 1959’dan önce Türk futbolunun başarılarının görmezden gelindiğini ve Fenerbahçe’den Zeki Rıza Sporel, Hasan Kamil Sporel, Cihat Arman, Fikret Arıcan, Melih Kotanca, Halit Deringör, Galatasaray’dan Nihat Bekdik, Gündüz Kılıç, Turgay Şeren, Beşiktaş’tan Hakkı Yeten (Baba Hakkı), Şeref Görkey, Şükrü Gülesin, Recep Adanır, Süleyman Seba gibi oyuncuların emeklerinin yok sayıldığını ifade ettiler.

        6

        Başkan Aziz Yıldırım ve kurmaylarının gelen taleplerin ardından bu konuda önümüzdeki günlerde TFF bazında girişimlerde bulunacağı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ