Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor İddaa İtalya'da gol 'var', iddia tahmin, günün bankoları - İddaa Haberleri

        368 TEPECİK-Ş.URFA 2 1.90

        SPOR Toto 2. Lig’de sezonun bitimine 5 hafta kaldı. Beyaz grupta Şanlıurfa, takipçisi Balıkesir’in maç fazlasıyla 2 puan önünde lider. 8 maçlık galibiyet serisi Bozüyük deplasmanında 84’te yediği golle sona eren sarı-yeşilliler geçen hafta Turgutlu’yu devirerek yeniden kazanmaya başladı. Cezası biten Mehmet Ayaz’ın döndüğü Şanlıurfa’da defans oyuncuları Mehmet Türkmehmet ile Ramazan Sal cezalı. Rakibin stadının suni çim olması yüzünden konuk ekip hafta içi antrenmanlarını sentetik zeminli sahada yaptı. Uyum sorunu yaşamayacaklardır. Play-off’un 2 puan gerisindeki Tepecik geçen hafta maç yapmadı. Suni çim zeminin avantajını skorlara yansıtamıyorlar. Düşmesi haftalar önce kesinleşen Kocaeli’ni 4-2 yendikten sonra içerdeki 5 maçta 3 beraberlik, 2 yenilgi aldılar. Onlarda da en skorer isimleri Eser (9 gol) ile Yasin (3 gol) cezalı. Hataya tahammülü olmayan Şanlıurfa kazanır.

        369 TOKAT-DİYARBAKIR 1 1.90

        SON 3 sıradakilerin düşeceği 17 takımlı Beyaz grupta Tokat 19 puanla 15’inci sırada. Diyarbakır ise rakibinin 1 puan önünde, düşme hattına en yakın takım. Bir maç fazlası bulunan ev sahibi kazanamazsa tüm kozları rakibine kaptıracak. Erkan Sözeri geldikten sonra üst üste 3 maç kazanan Tokat’ın serisi geçen hafta Balıkesir deplasmanında son bulmuştu. Bu maç öncesi kentte seferberlik ilan edilmiş durumda. Ev sahibi ekip karşılaşmaların bilet fiyatlarını 1 liraya indirirken, özel şirketlerin takıma prim vereceği bildirildi. Sivas’ta kamp yapan konuk ekipte cezalı Hasan İnci dışında eksik bulunmuyor. 3 maçlık mağlubiyet serisine geçen hafta evlerinde Gaziosmanpaşa’yı yenerek son verdiler. Bu maçın atmosferi farklı olsa da dış saha performanslarının kötü olması handikaplarını artırıyor. Son 5 deplasmanda güçlü ekiplere karşı farklı mağlubiyetler yaşadılar. Ev sahibi ayağına gelen fırsatı tepmez.

        386 LAZİO-LECCE VAR 1.55

        İTALYA Serie A’da Lazio, Şampiyonlar Ligi biletini kaptırmamak, Lecce ise ligde kalmak için mücadelede ediyor. Son 3 deplasmandan mağlup dönen Lazio, kayıplarını içerde kazanarak telafi etti. Bu süreçte en skorer isimleri Klose (16 gol) sakatlığı nedeniyle takımda yer almadı. Alman oyuncunun oynamadığı 4 mücadelede de gol buldular. Klose’nin yanı sıra cezalı olan yedek forvet Kozak (18 maç, 2 gol, 3 asist) ve Mauri (os, 12 maç 3 gol, 2 asist) yok. Brocchi, (os, 15 maç, 2 asist), Lulic (25 maç, os, 4 gol, 2 asist) ve Konko (d, 22 maç) da sakatlıkları yüzünden bir süredir oynayamıyor. Lecce şubat ayından bu yana direnciyle ligde kalmak istediğini net bir şekilde ortaya koydu. 11 maçta 4 galibiyet, 6 beraberlik alırken tek mağlubiyeti o dönemde lider olan Milan’a karşı deplasmanda 2-0’lık skorla yaşadılar. Geçen hafta Catania deplasmanında 89 ve 90+1’de attıkları gollerle kazanan konuk ekipte önemli bir eksik yok. Haftaya Genoa’nın 2, Fiorentina’nın da 3 puan gerisinde düşme hattında giren Lecce aranın daha fazla açılmaması için kazanmak isteyecek. Karşılıklı gol olur.

        392 R.WİEN-S.GRAZ ÜST 1.80

        AVUSTURYA’DA sezon sonu yaklaştıkça lider Salzburg ile 1 puan gerisindeki Rapid Wien zirve yarışında yalnız kalmaya başladı. Rapid geçen hafta derbide Austria Wien ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak rakibinin arayı kapatmasına izin vermedi. Son 6 haftasına girilen ligde 2 maç sonra Salzburg ile evlerinde oynayacakları mücadeleye kadar hata yapmadan gidip sonrasında kontrolü ele almak istiyorlar. Geçen hafta 90+3’te bulduğu golle lider Salzburg ile berabere kalan Sturm Graz iç sahada en çok puan toplayan ekip. Ancak dışarda kötüler, 15 maçta tek galibiyeti iki hafta önce alt sıralardaki Mattersburg’a karşı aldılar. Dışardaki 10 karşılaşmada skor bulmayı başaran Sturm Graz ilk yarıda konuk olduğu Rapid’e 3-2 kaybetmişti. Ev sahibinde Prokopic (os, 2 gol, 1 asist) ile Katzer (d, 1 gol, 1 asist) sakat. Konuk ekipte ise bir süredir sakat olan Saumel (os, 1 asist), Feldhofer (d, 1 asist), Dudic (d), Pürcher (d), Szabics (f, 5 gol, 2 asist) ve kaleci Cavlina yok. 90 dakikada en az 3 gol olur.

        401 AJAX-GRONİNGEN(+1) 1 1.40

        AJAX, Hollanda’da üst üste 2. şampiyonluğa koşuyor. Sezonun ilk yarısında, 8 maçta 1 galibiyet, 5 beraberlik aldıkları kötü seriyi son 10 karşılaşmadan galip ayrılarak dengelediler. Rakiplerinin kayıplarıyla da bitime 4 maç kala takipçileri Alkmaar ile Feyenoord’a 6 puan fark yaptılar. Ligde kalmayı garantileyen Groningen son 12 maçta 2 galibiyet alabildi. Son sırada bulunan Excelsior ile PSV’yi yendiler. 3-0’la uğurladıkları PSV, UEFA Avrupa Ligi’nde Trabzon ile oynadığı maçların arasında Groningen’e konuk olmuştu. Evinde rakibine 16 maçtır yenilmeyen Ajax 14 galibiyet aldı. Havaya girmişken yine kazanır, en az 2 fark atarlar.

        HTSPOR/ YAŞAR GÜLAY

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ