Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sri Lanka SON DAKİKA! Sri Lanka'daki saldırıda 2 Türk yaşamını yitirdi

        Sri Lanka'daki otel ve kiliselere yapılan terör saldırılarında iki Türk vatandaşının hayatını kaybettiği bildirildi. Habertürk'e açıklamalarda bulunan Türkiye'nin Kolombo Büyükelçisi Tunca Özçuhadar, hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının Sri Lanka'da bir projede görev yapan iki Türk mühendis olduğunu söyledi.

        Ülkede 6'sı eş zamanlı olmak üzere gerçekleşen 8 ayrı saldırıda en az 185 kişinin hayatını kaybettiği, 400'den fazla kişinin de yaralandığı duyurulmuştu.

        ERDOĞAN VE ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

        Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Sri Lanka'da Paskalya Bayramı'na denk getirilen terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve tüm Sri Lanka halkına şahsım ve Milletim adına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "(Sri Lanka'da) Kilise ve otellerdeki masum insanları hedef alan terör saldırılarını lanetliyorum" dedi.

        Öte yandan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Paskalya ayininin yapıldığı bir günde kiliseleri hedef alan bu alçakça saldırı kasıtlı bir provokasyon eylemidir. Bu yönüyle, Yeni Zelanda’da camide ibadet eden Müslümanlara karşı gerçekleştirilen son terör eyleminden bir farkı yoktur." ifadelerine yer verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ