Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tanju Çolak'ın 4.5 yıla kadar hapsi istendi

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında eski milli futbolcu Tanju Çolak’ın da bulunduğu 12 şüpheli hakkında “suç içlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve örgüte üye olmak” suçlarından dava açtı. İddianamede Çolak’ın 4.5 yıla kadar hapsi istendi.

        ‘ÖRGÜT LİDERİ ÇETEYİ GECEKONDUDAN YÖNETTİ’

        Gazete Habertürk'ün haberine göre; Ankara Cumhuriyet Savcısı Eyüp Mutlu tarafından hazırlanan iddianamede, çete liderinin şüpheli İsmail Altınok olduğu ve Altınok’un çete faaliyetlerini Başkent Oto Sanayi arkasında bulunan kendisine ait bir gecekondudan yönettiği ileri sürüldü. Çetenin yönetildiği ve çevresinde başka yerleşim yeri bulunmayan gecekondunun etrafının tel örgü ve brandalar ile çevrildiği, etrafının güvenlik kamerasıyla izlendiği belirtilen iddianamede, Çolak’ın eski bir futbolcu, şüpheli Erman Alaş’ın da eski bir polis olduğu vurgulandı. İddianamede, Çolak için “kişisel konumu itibarıyla zengin olan ve dolandırılacak şahısları tespit ederek silahlı suç örgütüne bilgi verdiği, bu tür olaylardan kendisinin ve suç örgütünün maddi menfaat temin etmesini sağladığı” iddiasında bulunuldu.

        REKLAM

        120 KEZ TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPMIŞ

        Ankara’da tombala tabir edilen kumar oynatan çete üyelerinin üzerlerinde sürekli silah taşıdıkları ve örgütün gücünü göstermek amacıyla eğlence merkezlerinde yiyip içtikleri halde hesap ödemedikleri ve haksız kazanç sağladıkları belirtilen iddianamede, mağdurların çoğunun çete üyelerinden korkarak polis ve adliyeye şikâyette bulunmadıkları anlatıldı. İddianamede çete üyeleri arasındaki telefon görüşmelerinde, çete lideri Altınok’un talimatlarının yerine getirilmesi sırasında mutlak bir itaat olduğu, Çolak ve Altınok arasında da 120 kez görüşme tespit edildiği kaydedildi. Çolak’ın çetenin merkezi olan gecekonduda bulunduğuna ilişkin telefon baz bilgisi tespit edildiği dile getirilen iddianamede, aynı yerde 45 adet Kalaşnikof fişeği ele geçirildiği vurgulandı.

        ‘400 BİN TL PARAM ONDA KALDI’

        REKLAM

        Tanju Çolak, ifadesinde, şüpheli Erman Alaş’ı TBMM’de görevli polis memuru olduğu için tanıdığını anlattı. Çolak, Alaş’ı kıramayarak, zaman zaman hesabına borç olarak para gönderdiğini, bu borçların çoğunu geri aldığını, ancak yaklaşık 400 bin TL’sinin Alaş’ta kaldığını kaydetti. Çolak, “Ismail Altınok’u 2015 yılında Erman Alaş vasıtası ile tanıdım, müteahhit olarak biliyordum. Kendisi ile herhangi bir iş bağlantım bulunmamaktadır” dedi.

        'ÖRGÜTÜN KORKUTUCU GÜCÜNÜ KULLANDI'

        İddinamede, Tanju Çolak’a ilişkin “Örgüt lideri Ismail Altınok’tan almış olduğu talimatları uyguladığı, kendi alacaklarının tahsili için bu şahısların örgüt lider ve üyeleri tarafından tehdit edilmesini sağladığı, işlerinin ve maddi varlığının devamlılığı için örgüt lider ve üyeleri ile birlikte örgütün korkutucu gücünü kullanarak birlikte hareket ettiği tespit edilmiştir” ifadesi kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ