Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Taşeron işçilere kadro hakkında tüm detaylar! Taşerona kadro düzenlemesinde son durum - İş-Yaşam Haberleri

        Taşerona kadro düzenlemesi için kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla harekete geçilmiş ve taşeron düzenlemesi resmi olarak başlamıştı. Yaklaşık 900 bin taşeron işçisinin merakla beklediği kadro için nefesler tutuldu. İşçiler, bir yandan yapılan açıklamaları takip ederken bir yandan da taşerona kadro tarihini araştırıyor. Peki taşerona kadro ne zaman verilecek? İşte taşeron düzenlemesinde son durum.

        TAŞERONA KADRO DÜZENLEMESİNDE SON DURUM!

        Taşerona kadro bekleyişi devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taşerona kadro müjdesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarda bulunmuş ve taşeron düzenlemesi hakkında detayları paylaşmıştı.

        REKLAM

        Konuyu yakından takip eden ve heyecanla kadrolu pozisyonda çalışmayı bekleyen taşeron işçileri ise kadronun verileceği tarihi araştırıyor. Peki taşerona kadro tarihi belli mi? İşte detaylar.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAŞERON DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstihdam Şurası'na katıldı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017 başında TOBB üyelerinden artı bir istihdam sağlamalarını istediklerini hatırlatarak, "Şimdi büyüme oranımız ikiye katladığına göre, eğer biz artı iki istihdam sağlayacak olursak bu, ülkemizin büyüme oranını Allah'ın izniyle daha da genişletecek, daha da yayacak ve bu ülkeyi kıskananları da çıldırtacaktır." dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Taşeronluk neydi? Adeta komisyonculuktu. Taşeron, çalıştırdığı işçiye ne veriyordu? İşte asgari ücret üzerinden meblağ. Kazanan kim? Kendisiydi. Pazarlığı yaparken de zaten öyle yapıyordu. Ama şimdi artık hükümetimizin böyle bir sorunu olmayacak, o bitti. Şimdi artık işçi olarak bu taşeronların yanında çalışanların hepsi istihdam edilmiş olacak ve böylece artık onların da bir derdi evelallah kalmadı." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN TAŞERON AÇIKLAMASI

        Muğla Büyükşehir Belediyesinin toplu açılış töreni ve bir dizi toplantılar için kente gelen Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi önünde yaptığı konuşmada, taşeron düzenlemesine de değindi.

        Taşeron işçilerin haklarına kavuşması için büyük mücadele verdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Düne kadar ağızlarına taşeron işçisinin lafını bile almazlardı. Taşeron işçinin derdini bile bilmezlerdi. Dedik, dedik, Mısır'daki sağır sultan duydu, nihayet bunlar da duydu. Taşeron işçisinin derdini çözeceksin ve ben sonuna kadar takip edeceğim, sonuna kadar." diye konuştu.

        TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO TALEBİ

        İSK'e bağlı Genel İş, tümtaşeronişçilere kadro verilmesini istedi.

        Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan toplanan sendika üyeleri "Taşeronçalışmaya hayır", "Taşeronçalışma yasaklansın", "Gerçek kadro hakkımız engellenemez" yazılı dövizler açarak, "Kadro hakkımız söke söke alırız" şeklinde slogan attı.

        REKLAM

        Genel İş Anadolu Yakası 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Tanyeri, açıklamasında, yıllardan beritaşeronişçiliğe karşı kadro verilmesi talebiyle mücadele ettiklerini ve bu mücadelenin sonucunda ilgililer tarafından bu konuda açıklamalar yapıldığını anlattı.

        "Bu açıklamalardan konunun sendikalarla müzakere edilerek olgunlaştırılması gerekirdi ancak maalesef bu gerçekleşmedi." diyen Tanyeri, hükümetin kadro konusunda kamuyu bütün olarak ele alması gerektiğini kaydetti.

        "KİT'LERİN TAŞERON UYGULAMASINA DAHİL EDİLMESİ YANLIŞ OLUR"

        Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TRT Haber'de katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

        Enflasyonun yüzde 12-13 düzeyinde seyrettiği düşünüldüğünde fiyatlarda nominal olarak üçte bir seviyesinde düşüş yaşandığına işaret eden Şimşek, "Biz, bir taraftan sektörün sağlıklı, sürdürülebilir olmasını istiyoruz, diğer taraftan da milyonları ilgilendiren Zorunlu Trafik Sigortası'nda yanlış fiyatlamaları da doğru bulmuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Bazı yargı kararları nedeniyle sigorta şirketlerinin primleri 2015 sonrasında çok hızlı artırdıklarını belirten Şimşek, bu konuda gereken tedbirleri aldıklarını hatırlattı.

        REKLAM

        Kendilerinin tedbir almalarına karşın sektörün üzerine düşeni güçlü bir şekilde yerine getirmediğini vurgulayan Şimşek, "Bizim aslında fiyatlara müdahale etme gibi bir niyetimiz yoktu. Sistem iyi çalışmayınca mecburen müdahil olduk. Uygulama başarılı oldu. Önümüzdeki dönemde değerlendireceğiz." diye konuştu.

        Şimşek, kamuda çalışantaşeronçalışanlara ilişkin düzenlemeye kamu iktisadi teşebbüslerinin (KİT) dahil edilip edilmeyeceğiyle ilgili, "KİT'lerin girmesi son derece yanlış olur. Örneğin Türkiye Petrolleri kiminle rekabet ediyor? Hepsi özel şirketler; BP, Shell ile rekabet ediyor. İstihdamda esnekliğin olduğu firmalarla rekabet ediyor. Nasıl rekabet edecek? KİT'lerin hepsi benzer kapsamda. Sonuçta bunlar şirket. Bunlara ilave yükler empoze ettiğiniz zaman 80 milyonun cebinden çıkar." değerlendirmesinde bulundu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ