Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TOKİ ANKARA ARSA KURA ÇEKİMİ SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI | 2023 TOKİ Ankara arsa kura sonuçları ile müstakil ve müşterek arsa kazananlar isim listesi sorgulama ekranı linki
        1

        Tarihin en büyük sosyal konut hamlesi 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesi kapsamında müstakil ve müşterek TOKİ arsa kura çekimleri 6 Mart Pazartesi günü itibarıyla çekilmeye başladı. TOKİ Ankara arsa kura çekimi ile, Merkez ilçesinde 8.000 müstakil ve 5.423 müşterek arsanın hak sahipleri belirlenecek. TOKİ arsa kura çekimi canlı yayın üzerinden izlenebilecek. İşte, 2023 Ankara TOKİ arsa kura sonuçları sorgulama ekranı ve isim listesi...

        2

        TOKİ ANKARA ARSA KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

        TOKİ Ankara arsa kura çekimi 7 Şubat günü saat 11:00'de başladı.

        3

        ANKARA TOKİ ARSA KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

        TOKİ Ankara ili 8 bin müstakil ve 5.423 müşterek arsa kura çekimleri 7 Mart Salı günü yapılıyor. TOKİ Ankara arsa kura çekimi TOKİ'nin resmi YouTube hesabından izlenebiliyor.

        TOKİ Ankara Merkez İlk Evim projesi kapsamında müşterek arsa kurası ve Ankara Merkez İlk Evim müstakil arsa kura çekimini aşağıda bulunan link üzerinden canlı izleyebilirsiniz.

        TOKİ ANKARA KURA ÇEKİMİ CANLI YAYIN İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

        4

        E-DEVLET TOKİ ARSA KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        TOKİ arsa kura sonuçları da konut kura çekiliş sonuçlarının kontrol edildiği gibi öğrenilebilir. Bunun için ilk başvurmanız gereken yer e-Devlet toki.gov.tr duyurular sayfasıdır. Bu yöntemin haricinde TOKİ arsa kura sonuçları canlı yayından da izlenerek öğrenilebilir. YouTube TOKİ resmi kanalı takip edilebilir.

        BAŞVURUSU KABUL EDİLENLERİN İSİM LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

        ARSA BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYENLERİN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

        5

        ARSA ÖDEME PLANI

        TOKİ Arsa ödeme planı: 350 ila 500 metrekare müstakil parsel şeklindeki arsalarda toplam bedeli 192 bin 500 lira için taksit tutarı 1604 lira ve 10 yıl vade. Hisseli parsel şeklindeki aralarda toplam 112 bin 500 lira için taksit tutarı 937 lira ve 10 yıl vade.

        6

        MÜSTAKİL ARSA : Yüzölçümü planlama durumuna göre yaklaşık 350 m² ile 500 m² arasında değişen, 1 adet en fazla Brüt 150,00 m² konut yapmaya müsait arsa.

        7

        MÜŞTEREK ARSA: Yüzölçümü değişiklik gösteren, plan yapılaşma koşullarına göre toplu yapı yapmaya müsait, birden fazla hissedarı olan arsa

        8

        TOKİ ARSA KAÇ ADET?

        TOKİ Arsa tüm Türkiye'de 1 milyon adet. En çok arsa satışı ise 50 bin ile İstanbul. İstanbul'u 100 bin arsa satışı ile Ankara, 35 bin ile Adana, 28 bin ile Esikşehir, 25 bin ile İzmir ve Kayseri izlemektedir.

        9