Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Toprak dede son yolculuğuna uğurlanıyor!

        Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı'nın kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca son yolculuğuna uğurlandı. Önceki gün 97 yaşında yaşamını yitiren ve hayatınıerozyonla mücadeleye adayanKaraca için TEMA Vakfı'ndanyapılan açıklamada, "Kurucu Onursal Başkanımız ve Toprak Dedemiz Sayın Hayrettin Karaca'yı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm ülkemizin başı sağ olsun" denildi.

        Karaca için bu sabah Cemal Reşit Rey Salonu’nda veda töreni düzenlendi.Karaca'nın cenazesi Fatih Camisi’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Edirnekapı Mezarlığı’nda defnedildi.

        Cenaze namazına Karaca'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, eski bakanlardan Ali Babacan, Sadettin Tantan, eski CHP Milletvekili Muharrem İnce ile çok sayıda TEMA gönüllüsü ve vatandaş katıldı.

        ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEMA Vakfı Kurucularından Hayrettin Karaca'nın vefatı dolayısıyla TEMA Vakfı Onursal Başkanlarından Nihat Gökyiğit ile Hayrettin Karaca'nın torunu Yeşne Karaca İren'i telefonla arayarak taziyelerini iletti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede merhum Karaca'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı temennisinde bulundu.

        HAYRETTİN KARACA KİMDİR?

        Hayrettin Karaca4 Nisan1922 yılındaBandırma'da doğdu. Liseyi bitirdikten sonra ailesinin triko-örme işinin başına geçip onu ülkenin en başarılı sanayi kuruluşlarından biri haline getirdi. 50'liyaşlarında, Türkiye'nin ilk özelarboretumunukurdu. Yurtiçi ve yurtdışında gezdiği her yerdentohumlartopladı,botanik bahçelerinigezdi, bağlantılar kurdu. BugünYalova'daki Karaca Arboretumu, dünyanın her yerindeki botanikçiler tarafından biliniyor.

        Yılda iki kez yayınlanan Arboretum Magazin'i bilim insanlarınınaraştırma ve görüşlerinin yayınlandığı bir forum haline geldi. 14 bin türü barındıran arboretum aynı zamanda ülkenin tehlikedeki türleri için bir gen koruma merkezi olarak ifade ediliyor. Hannover Üniversitesi'nden ekoloji profesörüFranz H. Meyer de, Hayrettin Karaca'dan "Şimdiye kadar hiç böylesine kişisel çıkar gütmeden, kendini insanlığın yararına çalışmaya adamış birine rastlamadım" diye bahsetmektedir. Karaca ayrıca,TEMA Vakfı'nın kurucularındandır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ