Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Kentin kültürel mirasını korumak ve kadın emeğini görünür kılmak amacıyla yola çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı folklor araştırmacısı Türkan Oral, Erzurum Büyükşehir Belediyesi şehir tanıtım uzmanı Canan Şimşek ve fotoğraf sanatçısı Kübra Çetin, ilçe ve kırsal mahalleleri karış karış gezerek kadınların sandıklarından çıkan asırlık oyaları derledi.

Oyaların hikâyelerini de dinledikleri kadınları fotoğraflayan 3 arkadaş, çalışmalarını ilk olarak Mısır’da sergiledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 25-26 Kasım 2025 tarihleri arasında Kahire Yunus Emre Enstitüsü’nde ‘Oyanın Diliyle: Kadının Sessiz Anlatısı’ sergisini açan üç arkadaş, oyanın tarihçesi, estetiği ve ince işçiliğini Mısırlı kadınlara anlattı.

İKİNCİ SERGİ ERZURUM’DA

Oyanın Diliyle: Kadının Sessiz Anlatısı’ temalı fotoğraf sergisinin ikincisi Erzurum’da açıldı. Yakutiye Medresesi’nde yüzlerce fotoğraf arasında seçilen 26 eserin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Erzurum Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer ile çok sayıda davetli, birbirinden farklı oya motiflerinin konu edildiği sergiyi gezdi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi şehir tanıtım uzmanı Canan Şimşek, ilçe ve mahallelere göre değişen motifler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ