Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye Bosna Hersek MAÇ SONUCU|Türkiye - Bosna Hersek maçının özeti - Futbol Haberleri

        A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Rize'de Bosna Hersek ile karşılaştı.

        İlk yarıda Cengiz, Enes ve Hakan ile etkili olan Milli Takım aradığı golü bulamadı. Konuk ekip Bosna Hersek de ürettiği az sayıda pozisyondan yararlanamayınca takımlar soyunma odasına 0-0 beraberlikle girdi.

        Müsbakanın ikinci yarısına A Millilerimizin vuruşu ile başlandı. İkinci 45 dakikada da etkili oyunu sürdüren Ay-yıldızlı ekip, yakaladığı çok sayıda pozisyonu gole çeviremedi.

        Rize'deki ilk milli maç 0-0 beraberlikle sona erdi.

        MİLLİ HEYECAN HTSPOR ARENA'DA! TÜRKİYE - BOSNA HERSEK MAÇININ CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ...
        REKLAM

        UEFA Uluslar Ligi B Ligi, 2. Grup'ta bulunan A Milli Takımımız, Pazar günü deplasmanda Rusya ile karşı karşıya gelecek. Uluslar Ligi B Ligi 3. Grup'ta yer alan Bosna Hersek ise Pazartesi günü, Kuzey İrlanda ile karşılaşacak.

        TÜRKİYE: 0 - BOSNA HERSEK: 0

        TÜRKİYE: Sinan Bolat, Ömer Bayram, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Şener Özbayraklı, Okay Yokuşlu, Mahmut Tekdemir, Oğuzhan Özyakup, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Enes Ünal

        BOSNA HERSEK:Sehic, Todorovic, Zukanovic, Vranjes, Nastic, Krunic, Cimirot, Zakaric, Pjanic, Visca, Dzeko

        STAT: Çaykur Didi

        HAKEMLER: Sergei Karasev, Igor Demeshko, Aleksey Lunev (RUSYA)

        MAÇTAN İSTATİSTİKLER

        Türkiye Bosna Hersek
        56 % Topla Oynama Yüzdesi 44 %
        2 İsabetli Şut Sayısı 3
        15 İsabetsiz Şut Sayısı 8
        10 Korner 3
        10 Faul 11
        3 Ofsayt

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        15. dakikada Dzeko'nun pasında sağ çaprazda topla buluşan Visca'nın sert vuruşunda kaleci Sinan, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        18. dakikada sol taraftan gelişen Bosna Hersek atağından topla birlikte ceza sahası içine giren Goran Zakaric'in vuruşu kaleci Sinan'dan döndü. Dönen topa Visca'nın vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

        22. dakikada Bosna Hersek savunmasında oluşan karambolde ceza sahası dışı sağ çaprazında topu önünde bulan Hakan Çalhanoğlu'nun sert şutu yan ağlarda kaldı.

        25. dakikada Cengiz Ünder pasında topu önüne alan Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahası dışından sert şutu kaleci Sehic'de kaldı.

        32. dakikada Oğuzhan'ın pasında kale sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Enes'in vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        54. dakikadaHakan Çalhanoğlu'un pası ile ceza yayı sol çaprazının biraz gerisinde topla buluşan Ömer Bayram doğrudan kaleyi düşündü ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farkla dışarı gitti.

        60. dakikadaŞener Özbayraklı topla birlikte ceza yayı sağ çaprazına sokuldu ve ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Cenk Tosun kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gitti.

        68. dakikada sağ kanatta topla buluşan Cengiz Ünder ortasını altıpas sol çaprazına doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Hakan Çalhanoğlu gelişine vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kalenin hemen üzerinden dışarı gitti.

        70. dakikada Oğuzhan Özyakup'un savunma arasına gönderdiği pası ceza sahası içinde kontrol eden Cenk Tosun kalecinin ileri çıktığını farkederek bekletmeden sağ ayağı ile vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak sol kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

        RİZE'DE İLK KEZ

        Türkiye A Milli Futbol takımı, Rize Yeni Şehir Stadyumu'nda özel maçta Bosna-Hersek ile karşılaşırken, Rize şehri bu maçla birlikte ilk kez bir milli maça ev sahipliği yaptı.

        Türkiye-Bosna-Hersek karşılaşmasında taraftarlar Türkiye A Milli Takımı'nı yalnız bırakmadı. İlk kez milli maça ev sahipliği yapan Rize'de tribünlerin tamamına yakınını dolduran taraftarlar, maç öncesi de ısınmaya çıkan milli futbolcuların lehine tezahüratlarda bulunarak moral verdiler.

        REKLAM

        Türkiye - Bosna-Hersek arasındaki özel maç için Rize Yeni Şehir Stadyumu'nun tribünleri Türk bayraklarıyla donatıldı. Maça gelen taraftarlara ay yıldızlı bayraklar dağıtılırken, tribünlerin önünde ve stadın çeşitli bölümlerinde de Türk bayrakları yer aldı. Taraftarlar da maç öncesi hep birlikte Mehter Marşı eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırdı. Taraftarlar, daha sonra 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarını attılar.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ