Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2020 Avrupa Şampiyonası A VE B PLANLARI! Türkiye - Moldova maçı son dakika yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        İBRAHİM YILDIZ: Milliler, Moldova karşısında aldığı galibiyetle büyük moral alırken, Şenol Güneş ideal kadrosunu da denemiş oldu. Sahaya çıkan takım beklenilen gibi oldu. İkinci yarı yapılan değişiklikler alternatif oyuncuların performansı açısından önemliydi.

        2

        Fransa şampiyonluğunu kazanan Burak yine attığı golle işini yaptı. Hakan Çalhanoğlu, Milan’ın 10 numarası olmanın öyle kolay bir iş olmadığını kanıtladı. Burak’a verdiği gol pası harikaydı.

        3

        Son yılların en iyi ekibine sahip olduğumuz bir gerçek. İtalya karşısında çok daha sert ve yüksek tempolu bir maç oynayacağımız ortada. Şampiyonaya büyük moralle başlayacağımız ortada. Hazırlık maçlarında çok güçlü takımlarla oynamasak da aldığımız sonuçlar olumluydu.

        4

        UĞUR MELEKE: Karşılaşma tatmin ediciydi. Zira 30 kişiyi 26’ya düşürmek için oynadığımız, daha doğrusu oynar gibi yaptığımız Azerbaycan ve Gine maçlarının aksine dün ideal 11’imizle sahadaydık.

        5

        Dünkü ilk 11, büyük bir ihtimalle 11 Haziran’da Roma’da sahaya çıkacak 11’imiz. 45 dakika boyunca turnuvadaki A planımız sahadaydı. Hareketliydik, canlıydık ama rakibin sertliğinin etkisiyle az pozisyonlu bir ilk yarı oldu Paderborn’da.

        6

        46. dakikada B planımıza döndük bu kez. Ozan Tufan çıktı, Cengiz Ünder sağa, Yusuf Yazıcı sola geçtiler. Kenan Karaman, Burak Yılmaz’ın yanında ikinci santrfor rolü aldı. 45-68 arası Hakan Çalhanoğlu’nun da sahneye çıkmasıyla rakibin dengesini bozduk, iki gol attık, biri sayılmadı.

        7

        Ama bu B planımız umut verdi doğrusu. 68’den sonraysa her iki takımın bol oyuncu değişikliğiyle taktik disiplin kayboldu sahada zaten.

        8

        Okay Yokuşlu formda, yine pas arası canavarı gibiydi dün. Hakan Çalhanoğlu merkeze geçince fark yarattı. Cengiz Ünder ise üç hazırlık maçımızın ortak yıldızı. Şu anda takımın 12. adamı gibi. Her an 11’de de bulabilir kendini.

        9

        ALİ GÜLTİKEN: İlk 11, ikinci yarı başlangıcında oyuna giren Cengiz ve Kaan ile beraber Şenol hocanın Avrupa Şampiyonası'ndaki oyun başlangıcını gösteriyor. Bu futbolcuları heyecanlandırır mı heyecanlandırır. Etkili olurlar mı? Olurlar. Kazandırırlar mı? Kesinlikle. Oyun coşkuları olur mu? Şüphe yok. Başarı yakalayabilirler mi? Sonuna kadar inanıyoruz.

        10

        Kimin oynayacağı sorularından çok, bir turnuvaya giderken omurgası, şablonu ve aşağı yukarı ilk 11'i belli Milli Takım ile başlangıç yapıyoruz. Bu yakalanan kadro istikrarını gösteriyor. Bu istikrar turnuva oynama alışkanlığını da beraberinde getiriyor.

        11

        Dün akşam gördük ki 'Bizim Çocuklar' her yönüyle Avrupa Şampiyonası'na hazırlar. Zafer onları biz de onların başarılarını bekliyoruz.

        12

        BİLAL MEŞE: Millilerimiz, İtalya maçının son provasını Moldova karşısında gerçekleştirdi. Güneş’in çıkardığı on bire bakıyorum ideal ve İtalya karşısında zoru başaracak bir kadro.

        13

        Tabi ki, İtalya maçında pozisyon üretmek önemlidir, üretir miyiz, üretiriz de atabilir miyiz? Valla Burak Yılmaz’ımız var, en büyük güvencimiz de o. Kaldı ki forvet hattında eksiğimiz - gediğimiz yok, fazlalığımız var.

        14

        Dedik ya, Burak Yılmaz’ımız varsa ki var, korkmayın, bir kaçırır, iki kaçırır, ama atar arkadaş atar. Nitekim 58’de Hakan Çalhanoğlu’nun klas asistine Burak Yılmaz golle yanıt verdi. Alın size Cengiz Ünder... İkinci yarıda girdi, 77’de kaleci Uğurcan’ın asistini golle taçlandırdı, farkı ikiye çıkardı.

        15

        Moldova maçının skor tabelasında yazan rakamlar yanıltıcıdır, asıl zor sınavımızı 11 Haziran’da İtalya karşısında vereceğiz.

        16

        Valla, kişisel olarak bu ekibe güvenim sonsuz, siz de inanın, güvenimizi asla boşa çıkarmayacak harika ve de zoru başaran bir jenerasyona sahibiz, yolları açık, şansları bol olsun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ