Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye - Sırbistan Maçı Yazar Yorumları - Milli maç özeti - Futbol Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Dün Sırbistan maçına yorgun çıkacağımız belliydi. Ama her hattıyla tel tel dökülen son derece kötü oynayan bir milli takım gördük. Savunması berbat; ön orta saha oyuncuları silik; Hakan başta olmak üzere forvet oyuncularımız top kaybı rekoru kırar haldeydi.

        2

        Şenol Güneş başta bir çok oyuncumuzun formsuzluğuna, çok bariz yorgunluğa, net kötü planlama ve futbola rağmen 2-0'dan 2-2'ye getirmek önemlidir. Yenilmemek mühimdir. Kötü futbolu yıldızlarımızın anlık parlamaları ile beraberliğe getirebildik.

        3

        Uluslar Ligi bir nevi hazırlık dönemi. Lakin kesin olarak Burak Yılmaz'ın teknik ve pas eksikliğini görüp Kenan'ı en ön oyuncusu olarak kullanmak ve Burak'ı 2. santrafor olarak düşünmek bir şekilde planlanmalı. Bir yandan da kesin bir sol bek bulmalıyız. Euro 2020'de Umut ve Hasan Ali'nin en fazla 1'i olmalı. Elbette Şenol Hoca'nın ezber değişiklikleri bir kenara bırakması lazım.

        4

        İBRAHİM YILDIZ: Ayakta kalan bir tek Merih vardı. 90 dakika harika bir performans sergiledi. Çizgiden çıkardığı top yenilgiyi önledi. Tek başına rakip forvetlerini durdurmaya çalıştı. Burada en büyük sorun, Çağlar ve Ozan Kabak’ın olmayışıydı.

        5

        Mahmut, daha sonra ise Okay’ın stoperde başarılı olamayışı sıkıntı yarattı. Savunmadaki soruna sığınmak elbette doğru değil. Asıl sorun, kendi oyun felsefemizi bir türlü tam olarak sahaya yansıtamayışımız oldu.

        6

        Şenol Güneş oyunculardan daha çok yorgundu. Elbette şaşırdık. Hatta hayal kırıklığı yaşadık. Kazanabileceğimiz bir maçı berabere bitirmek üzdü hepimizi. Şurası bir gerçek ki, genç bir takıma sahibiz. Milli Takım bu özelliği ile umut veriyor. Gönül isterdi kazanalım... Şimdi önümüzde iki maç var. Kazanmak zorundayız.

        7

        AHMET ÇAKAR: Çok farklı kaybedebileceğimiz, çok kötü oynadığımız, tel tel döküldüğümüz bir gecede bir puan aldık ya çok şaşkınım. Bir Türk olarak sevinçliyim ama eğer futbolun adaleti olsaydı Sırplar bizi beşlerdi. İyi oynayan tek oyuncu görmedim.

        8

        Adamlar hele ikinci yarı 3-4 tane net pozisyonu kaçırdılar ki şansımıza dua edelim. İki defa üzerlerine gittik, beraberliği yakaladık. İlk yarıda yediğimiz gol amatör takımların yemeyeceği goldü. Hasan Ali maalesef bu seviyelerin oyuncusu değil. Yediğimiz golde hatalı. Ofansif anlamda hiç yok.

        9

        Okay bu takımda niye oynar, onu da anlamış değilim. Maç boyu Sırpları geri koşturamadık, attığımız goller dışında pozisyon bulamadık, rakibe yarım düzineye yakın pozisyon verdik ama işte biz Türk Milli Takımıyız 1 puanı alıverdik.

        10

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Dün gece Sırbistan 57. dakikaya kadar oyunun tek hakimiydi. Sürekli oyunu domine ettiler, iki gol kaçırdılar, iki de gol buldular. Bizim ise ne tehlikeli atak başlangıcımız ne de pozisyonumuz vardı.

        11

        Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olabilmemiz ve 2022 Dünya Kupası'na katılabilme şansımız olması için başta medya olmak üzere futbolumuzun içindeki tüm birimlerin doğru ve gerçek teşhisler yapması lazım.

        12

        OSMAN ŞENHER: Mucize takıma yakışmadı. Ne olursa olsun, hangi skor çıkarsa çıksın bu milli takım bize çok büyük zaferler kazandıracak. Evet şu an, zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Bu yapılan hatalardan da herkes ders çıkaracak, sonunda bunlar da bitecek.

        13

        Şenol Güneş’in elinde çok geniş bir futbolcu havuzu var. Mesela, bu maç için Mert dinlendirilip yerine Uğurcan oynatılamaz mıydı? Dorukhan, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı gibi isimlerden daha çok faydalanılamaz mıydı?

        14

        Biz gerçekten iyi bir takımız. Bu gruptan da, birinci olarak çıkmak bize yakışırdı. Üç gün arayla oynanan puan maçları mental olarak takımı geriye götürüyor. Sırbistan karşısında da bunu yaşadık. Kesinlikle hiç kimse karamsarlığa kapılmasın. Dün gece İrfan Can Kahveci ve Kaan Ayhan kadroda olsaydı biz Sırbistan’ı rahat rahat yenerdik.

        15

        ENGİN VEREL: Anladığım kadarıyla bizim için maçların süresi 90’dan 45 dakikaya indirildi. Almanya ve Rusya maçlarının ilk yarılarında ortada gözükmeyen Milli Takım, Sırbistan karşısında da istikrarını korudu! Oyuncu tercihleri de garipti.

        16

        Rusya maçının en iyilerinden Umut Meraş’ı yanına çeken Şenol Güneş, ortalıklarda gözükmeyen Hasan Ali Kaldırım’ı sahaya sürdü.

        17

        Sırbistan’ın ilk yarı attığı golde de Hasan Ali ortalıklarda gözükmedi. Zaten Sırbistan da atağa çıkarken “Kaldırım”da yürür gibi rahattı. Hasan kenara “değiştir” işareti yapıp çıktı. Ancak o sahaya hiç çıkmaması gerekiyordu.

        18
        19

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ