Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Biyografi Ümit Sayın İbo Show'da! Ümit Sayın kaç yaşında? Ümit Sayın kimdir?

        Şarkıcı Ümit Sayın, yıllar sonra seyircilerin karşısına çıktı. İbo Show'a konuk olan Ümit Sayın, şarkıları ile 1990'lı yıllara damgasını vurmuştur. Ünlü sanatçı şarkılarını hem kendi söylemiş hem de başka şarkıcılara vermiştir. Ümit Sayın kaç yaşında? Ümit Sayın kimdir? İşte Ümit Sayın hakkında merak edilen detaylar...

        ÜMİT SAYIN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

        Ümit Sayın (d. 26 Nisan 1970, İzmir), Türk şarkıcı, besteci ve söz yazarıdır.

        İlk ve orta öğremini İzmir'de tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü'nde eğitimine devam etti. Fakat müzik kariyeri için daha sonra bu bölümü yarıda bıraktı.

        REKLAM

        Sezen Aksu'nun vokalistliği sonrası müzik kariyerine adım atan sanatçı İstanbul'a yerleşti. Daha sonraları bir süre Timur Selçuk'tan klasik gitar eğitimi aldı. MFÖ müzik grubu üyesi Fuat Güner'in stüdyosunda 2 yıl çalıştı, stüdyo vokalleri ve reklam müzikleri yanı sıra 1991 yılından itibaren ilk bestelerini yapmaya başladı. Şarkıcı Deniz Arcak'ın ismini duyurduğu "Zehir Ettin" ve "Vurur" adlı parçalarının söz ve müziklerini yazdı. 1993 yılında Ajda Pekkan'a vokalistlik yapmaya başladı.

        Ümit Sayın, 8 Eylül 1990 tarihinde Sezen Aksu'nun İzmir'de verdiği bir konserde sahne alarak Sezen Aksu ile beraber şarkı söylemesi sonrası sesinden etkilenen Sezen Aksu, onu vokalisti yaptı.[2] Şarkıcı 1992 yılında Harun Kolçak'a, 1993 yılında Ajda Pekkan'a, 1994-1995 yılları arasında Tarkan'a ve günümüze dek birçok sanatçıya vokalistlik yaptı. MFÖ grubu üyesi Özkan Uğur'un teşvikiyle 1991 yılından itibaren beste ve söz yazmaya başlayan Sayın; Harun Kolçak, Deniz Arcak, Emel Müftüoğlu, Erdal Çelik, Seden Gürel, Leman Sam, Hakan Peker, Burak Kut, İzel, Yeşim Salkım, Pınar Aylin, Suavi, Bendeniz, Tarkan, Zeynep Dizdar gibi şarkıcılara şarkılarını verdi. Ozan Çolakoğlu ile müzikal birlikteliği sayesinde kariyerine başarılı şekilde devam etti.

        ÜMİT SAYIN'IN ALBÜMLERİ

        Albüm Albüm bilgileri Notlar
        Ümit Sayın Yayınlandığı yıl: 1992Şirket: İstanbul PlakFormat: Kaset, LP
        Ben Tabii ki Yayınlandığı yıl: 1999Şirket: İstanbul PlakFormat: Kaset, LP
        Mai Yayınlandığı yıl: 2004Şirket: Columbia RecordsFormat: Kaset, LP, CD
        Söz-Müzik Ümit Sayın Yayınlandığı yıl: 2011Şirket: Poll ProductionFormat: CD, dijital platform, LP
        Kendiliğinden Yayınlandığı yıl: 2014Şirket: Poll ProductionFormat: CD, dijital platform, LP
        Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ