Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Uzmanlardan uyarı! Bu besinlere evinizde yer vermeyin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bazı besinler, vücudumuza biz farkında olmasak da zarar veriyor. Tüketimi zararlı olan besinler konusunda uzmanlar sık sık açıklamalar yapıyor. İşte evinizde olmaması gereken o besinler...

        TUZ

        Her ne kadar tuzu günlük hayatımızda yaptığımız her yemeğe kullanıyor olsak da, fazla tüketimi tansiyon ve kalp hastalıklarına yol açıyor. Miktarı uygun olduğu sürece kaya tuzu, kristal tuzu kullanımı normal iken fazlaya kaçıldığında birçok hastalığa sebep olabiliyor.

        HAZIR ÇORBA

        Bu tür paketli gıdaların içerisinde koruyucu maddeler ve katkı maddeleri vardır. Hazır paket içerisindeki çorbalarda sodyum oldukça yüksektir. Hipertansiyonu olanlarda sodyum, kan basıncını olumsuz etkileyebilir ve vücudunuzda ödem oluşmasına yol açabilir.

        REKLAM

        HAZIR PUDİNG

        Paketli gıdalardan olan hazır pudingler de içerisinde sodyum bulundurur. Hazır pudinglerin içerisinde bulunan katkı maddeleri bağırsak florasını bozabilir ve metabolizmanızı olumsuz yönde etkileyebilir.

        HAZIR BULYONLAR

        Hazır et bulyonları, sara, diyabet, obezite gibi hastalıkların oluşmasında etki edebiliyor. Et ve tavuk bulyonlarının içerisinde mono sodyum gluatamat olması sebebiyle evlerden uzak tutulması öneriliyor.

        İŞLENMİŞ ET

        İçeriğinde yüksek miktarda tuz bulunduğu için işlenmiş etler tansiyon hastalıklarına sebep olabiliyor. Çok fazla sodyum almak; böbrek hasarı, kalp krizi ve inme risklerinin artmasında rol oynuyor.

        **Yazılanlar doktor tavsiyesi değildir, verilen bilgileri hayatınızda uygulamaya başlamadan önce doktorunuza danışın.**

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ