Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem VGM burs başvuru sonuçları açıklandı! Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları 2018

        Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından her yıl Türkiye’de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine karşılıksız burs veriliyor. Binlerce öğrencinin başvurduğu VGM ortaöğrenim burs başvuru sonuçları açıklandı. Burs almaya hak kazanan ilkokul,ortaokulveliseöğrencilerineyılda9aysüreileverilecek. Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ekim 2017 ayından itibaren geriye dönük olarak ödenecek.

        VGM BURSU NE KADAR?

        2017‐2018eğitim döneminde ortaöğrenim öğrencilerine aylık 60,00 TL burs ödenecek. Ortaöğrenim öğrencilerine, burs almaya devam ettikleri eğitim dönemlerinde Ekim ‐ Hazir ayları arasında 9 ay süre ile ortaöğrenim bursu verilir.

        REKLAM
        VGM ORTAÖĞRENİM BURS SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        ÖĞRENCİLEREBURSLARINASILÖDENİR?

        Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir dekontları iletmelidirler. Öğrenci adına açılacakhesap öğrenci için uygun bir Vakıfbank Şubesinden açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıfbank Şubesi yoksaZiraat Bankası şubelerinden de hesap açılabilir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir.

        REKLAM

        VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

        2017-2018 yükseköğrenim burs başvuru değerlendirmeleri ise halen devam etmektedir. Gerek yükseköğrenim gerekse yabancı uyruklu öğrenci burslarının değerlendirmeleri mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak yine VGM'nin internet sayfasından duyurulacak ve sonuçlar sorguya açılacak.

        Yükseköğrenim öğrencilerinin değerlendirme sürecinde “Bölge Müdürlüklerince istenmesi halinde SOYBİS İzin Formunu eksiksiz olarak doldurarak imzalı bir şekilde ilgili Bölge Müdürlüğümüze elden teslim etmeleri veya posta ile göndermeleri gerekmektedir. SOYBİS İzin Formları öğrencinin kendisi ve kendisine bakmakla yükümlü olan kişiler ile 18 yaşından büyük kardeşleri tarafından doldurulmalıdır."

        VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURSU NE KADAR?

        Yükseköğrenimöğrencilerineaylık250,00TLbursverilecektir. Yükseköğrenim öğrencilerine, bursalmayadevamettiklerieğitimdönemlerindeEkim‐Maysaylarıarasında8aysüreile yükseköğrenim bursuverilir.

        REKLAM

        KİMLERVGM YÜKSEKÖĞRENİMBURSUNDANYARARLANAMAZ?

        Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs VerilmeyecekÖğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;

        a)Süreklibirişteçalışarakenazasgariücretdüzeyindeücretalanveyageliresahip öğrencilere,

        b)Yabancıuyrukluöğrencilere,

        c)PolisAkademisiileaskeriokulöğrencilerine,

        ç)Eksüreöğrenimgörenöğrencilere,

        d)Yükseklisansvedoktoraöğrencilerine,

        e)Kamukurumlarındankarşılıksızeğitimyardımıvebursalanöğrencilere

        f)GenelMüdürlüktenmuhtaçaylığıalanöğrencilere

        yükseköğrenimbursuverilmez.Ancakaynımaddenin(2)fıkrasınagöre;

        (Değişik:RG‐11/1/2016‐29590)Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %5’i kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir. Yabancı uyruklu öğrenci burslarının başvuruları her sene 15 Eylül – 30 Ekim tarihleri arasında internet üzerinden yapılır.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ