Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ege YANIYOR! Son dakika: Marmaris'te orman yangını çıktı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıktı. Kontrol altına alınan yangında plajlardan denize girenler alevleri ve gökyüzüne yükselen dumanı endişeyle izledi.

        Marmaris ile İçmeler kara yolu üzerindeki Pamucak mevkisinde, orman alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede yayılarak etkisini artırırken, ihbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler karadan ve havadan yangına müdahale etti. Yangının yerleşim yerleri için bir tehdit oluşturmadığı bildirildi. Yangın, plajlardan denize girenler tarafından endişeyle izlendi.

        REKLAM

        1 İTFAİYECİ ŞEHİT OLDU

        Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Marmaris İçmeler'de halen devam eden orman yangınında bir kahraman personelimiz şehit oldu" denildi.

        Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangında şehit olan orman personeli için, "Marmaris´te kahramanlarımız büyük bir özveri ile yangına müdahale ediyorlar. Maalesef şehidimiz var. Şehidimiz Görkem Hasdemir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun, mekanın cennet olsun şehidim" dedi.

        KONTROL ALTINA ALINDI

        Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğü'nde bulunan Yangın Yönetim Merkezi'nde yangına ilişkin çalışmaları takip ederek, açıklamada bulundu. Pakdemirli, 328 personelin görev yaptığı yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

        Pakdemirli, "Şu saat itibarıyla yangını kontrol altına almış durumdayız. Maalesef her yangında olduğu gibi bu yangında da çeşitli spekülasyonlar, sadece iktidar karşıtlığı için birtakım söylemler söyleniyor. 'Yine buraya otel yapılacak' gibi söylemler var. Ben bunları söyleyenleri bir şehidimizin olduğu bugünde Allah'a havale ediyorum. Allah onları bildikleri gibi yapsın. İlk fırsatta buralara tekrar dikim yapacağız. Bu konuda vatandaşlarımızın hiçbir şekilde endişesi olmasın" dedi.

        Antalya'nın Kaş ilçesi İslamlar Mahallesinde dün orman yangını çıkmıştı. Yangında ilk belirlemelere göre 1000 dönüm orman alanı ve zeytin bahçeleriyle 2 villa zarar gördü, dış cephesi ahşap kaplı bir villanın dış kısmının ise tamamen yandığı görüldü.

        SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

        Feci yangının ardından da sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı. Yazar Can Yılmaz paylaşımında, "Otelin adı ne olacak acaba? Umarım belediye Türkçe isimde ısrar eder de, 'Forest Fire Resort Park' falan olmaz…" ifadelerini kullandı.

        Sanatçı Haluk Levent de, "Ahbap Muğla'daki dostlarımızdan şimdi bilgi geldi. Cetvel’le çizilmiş gibi yanmış (!) Şeytan sofrasındaki gibi. Takipteyiz!" paylaşımında bulundu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ