Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bugün hastane, eczane ve sağlık ocağı açık mı, kapalı mı? 15 Temmuz 2022 sağlık ocakları, eczaneler ve hastaneler açık mı, tatil mi ve çalışıyor mu?
        1

        Kurban Bayramı'nın sona ermesiyle gözler 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününe çevrildi. Sağlık ocakları, hastaneler ve eczanelerin idari izin kapsamına giren ve resmi tatil sayılan bu günde kapalı olup olmadığına ilişkin sorgulamalar hız kazandı. Peki, " 15 Temmuz hastaneler, eczaneler ve sağlık ocakları açık mı?" İşte merak edilen detaylar...

        2

        BUGÜN HASTANELER AÇIK MI, KAPALI MI?

        9 Temmuz'da başlayan Kurban Bayramı, 14 Temmuz'un idari izin kapsamına alınmasıyla dokuz güne çıkarılmıştı.

        13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe günleri idari izin kapsamına alındı. Öte yandan 15 Temmuz'da resmi tatil olacak. Bu bilgiler kapsamında hastaneler 18 Temmuz Pazartesi itibarıyla hizmetlerine kaldıkları yerden devam edecek.

        3

        15 TEMMUZ HASTANELER, SAĞLIK OCAKLARI HİZMET VERİYOR MU?

        15 Temmuz'da birçok kamu kurum kuruluşu resmi tatil nedeniyle hizmet vermemektedir. Bu yüzden hastaneler ve sağlık ocakları, diğer resmi kurumlar gibi bugün çalışmayacak. Fakat hastanelerin acil bölümleri hasta kabulüne devam edecek. Poliklinikler ise kapalı olacak.

        Bu bilgiler ışığında resmi kurum ve kuruluşlar, 18 Temmuz Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak.