Büyütmeyin denk geldi
29 Mart'ta Türk Hava Yolları'nın uzun menzilli bir uçuşunda ilk kez kokpitte 2 kadın kaptan pilot vardı: Emel Arman ve Ferihan Işık... Yoğun uçuşları nedeniyle buluşmamız zaman aldı ama sonunda yerde yakaladık havadan dedikoduları aldık
ABONE OLMart ayının sonunda müthiş bir şey oldu: Türk Hava Yolları’nın uzun menzilli bir uçuşunda ilk kez kokpitte iki kadın kaptan pilot vardı. 10 saatte Chicago’dan İstanbul’a uçtular. Gerçi bizim için muazzam sayılan bu olay onlar için sıradan; büyütmüyorlar. Çok havalılar, çok güzeller, bakımlılar. Ama “Kokpitte ojeli tırnaklar” gibi seksist başlıklardan hoşlanmıyorlar. “Börek yapmamızın nesi garip” diyorlar. Simülatöre daldık, fotoğraflar çektik, sohbet ettik.
Emel Arman: Gökyüzü aşkıyla başladı. Uçan her şeye ilgi gösteriyordum, küçük yaşlardan itibaren çok meraklıydım. Çocukluğumda birçok uçak seyahati yapmışlığım var.
E.A.: Almanya’ya gidiyordum, ailem orada. Ben de orada yaşadım, çocukluğum orada geçti. 86’dan beri buradayım.
Ferihan Işık.: Benim de çocukluk hayalimdi. Evimizin çok yakınında askeri havalimanı vardı çünkü.
F.I.: Bulgaristan. Uçak sesleriyle büyüdüm.