Moda dahisinin İstanbul'daki ilk mağazası bugün açılıyor
Mağazadaki teknolojik donanımla Karl Lagerfeld artık bize daha da yakın
ABONE OLESRA ÇORUH/HT CUMARTESİ
Moda dâhilerinden Karl Lagerfeld’in kendi adını taşıyan markası Karl’ın İstanbul’daki ilk mağazası Brandroom Courtyard’da bugün açılıyor. Mağazadaki teknolojik donanımla tasarımcı artık bize daha da yakın.
Siyah gözlükleri, parmaksız deri eldivenleri, iddialı takıları ve bembeyaz at kuyruğu saçları... Modanın Einstein’ı olarak bildiğimiz, tanıdığımız Karl Lagerfeld, tarzı, yaratıcılığı ve enerjisi, bitmek bilmeyen projeleri ve çalışkanlığıyla sektörün öncü isimlerinden. Sigara, peynir ve cep telefonundan nefret eden Lagerfeld, art deco ve şiir hayranı.
VİZYON VE TUTKU
Gerçek adı Karl Otto Lagerfeld. 20. yüzyılın en önemli moda tasarımcılarından biri. Almanya’nın Hamburg şehrinde doğan Kral Karl olarak bilinen usta tasarımcı, Chanel’i 80’lerin fenomenlerinden biri haline getirip yüzyılın en önemli markası yaptı. Daha önce Balmain, Patou, Chloe ve Krizia gibi birçok markayla çalıştı. 20 yaşındayken Pierre Balmain’ın asistanı olarak kariyerine başlayan tasarımcı, ardından 5 yıl boyunca haute couture tasarımlara imza attığı Jean Patou’ya geçiş yaptı. 1963 yılında Tiziani, 1964’te Chloe, 1972’de Fendi’yle çalışan Lagerfeld, 1983’ten beride Chanel’in kreatif direktörlüğünü yapıyor. Chanel, Fendi, Karl Lagerfeld ve Karl olmak üzere 4 marka için tasarımyapan Lagerfeld’den modanın şövalyesi olarak bahsediliyor. Şimdiye kadar 210’un üzerinde defile; aslında onlara “defile” demek de haksızlık olur; görsel şölen gerçekleştiren tasarımcı, 6 CDFA ödülü sahibi. Chanel ve klasik Fransız çizgisinin ruhunu taşıyan Karl Lagerfeld sadece moda dünyasına yön vermekle kalmıyor vizyon ve tutkunun içerisine girdiği her dalda nefes alıyor. Kendini aslamoda sektörüyle kısıtlamıyor.