Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İETT şoförünün bir günü nasıl geçiyor?

        GAZETE HABERTÜRK

        Günde ortalama 5 milyon kişiyi gidecekleri yere ulaştıran toplu taşıma araçları trafik yükünün büyük çoğunluğunu üstleniyor. İETT şoförü Mustafa Serdar Çapan’ın kaptanlığındaki 32 M kodlu Cevatpaşa-Mecidiyeköy hattı da tıpkı diğerleri gibi vatandaşları her gün çeşitli yerlere yetiştirmenin telaşında.

        Çocukluğundan beri karavanla dünyayı gezmek isteyen Mustafa Serdar Çapan’ın, hayaline bir adım daha yaklaşabilmek için aldığı E sınıfı ehliyet kendisine İETT’nin kapılarını araladı. Yaklaşık 2 senedir İETT’de görev yapan Çapan, ilk günden bu yana insanları daha yakından tanımaya başladığı söyleyerek, “Geçenlerde bir yolcumuz otobüse bindi ve ‘Kaptan ben şimdi uyuyacağım ama durağa geldiğimiz zaman sen beni uyandırırsın’ dedi. Hatta bir keresinde küçük bir maskot hediye eden bile oldu” diye konuştu.

        KONTROL ZAMANI

        65 bin metrekare alan üzerine kurulu ve 236 otobüs kapasiteli Kâğıthane İETT Garajı’nda otobüsümüzün ikinci mesaisi başlıyor. Aracı, şoförden teslim alan garaj görevlisi, önce otobüsün içini ve dışını kontrol ederek görünen bir sıkıntı olup olmadığına bakıyor. Bu süreçte otobüslerin iç temizlikleri sağlanarak yolcular için daha hijyenik hale getiriliyor.

        ARIZA-BAKIMI SÜRECİ

        Servisten dönen bir araçta şoförün tespit ettiği ya da tesellüm sırasındaki görevlinin dikkatini çeken bir terslik olması durumunda ise arıza bakım süreci devreye giriyor. Bu süreçte arızalı araçlara müdahale ediliyor ve bu araçların bakım ve onarım faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Çapan, mesainin en rahat zamanlarının trafiksiz saatler olduğunu söylüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ