Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Son Dakika Haberleri: Ankara, Bitlis, Sivas ve Muş kar altında
        1

        Bitlis'te yoğun kar yağışı etkisini göstermeye başladı, sabah erken saatlerde bastıran kar yağışı kenti yeniden beyaza bürüdü.

        2

        Özellikle dün gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Güne kar yağışıyla başlayan Bitlisliler, yazı beklerken yeniden kışı yaşadı.

        3

        Sabah erken saatlerde uyanan vatandaşlar kar altındaki araçlarını ve iş yerlerinin önünü kardan temizlemeye çalıştı. Beyaz örtüyle kaplanan kentte güzel görüntüler oluştu. Ayrıca, kapanan köy yollarının açılması için de çalışma başlatılırken, kar kalınlığı 20 santimi buldu. Yoğun kar yağışının devam ettiği kentte yağışın gün boyu devam etmesi bekleniyor.

        4

        Sivas ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Suşehri ilçesinde kar yağışının ardından güzel görüntüler ortaya çıktı.

        5

        Sivas ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Zara ilçesinde kar yağışı sonrası tomurcuklanan bazı ağaçlar, soğuktan olumsuz etkilendi.

        6

        Muş'ta kar yağışı nedeniyle 10 köye ulaşım sağlanamıyor.

        7

        İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yaptığı yazılı açıklamada, kar ve fırtına sonucu yüksek kesimlerdeki 10 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.

        8

        Kent genelinde 8 karla mücadele ekibinin hazır bulunduğunu belirten Yentür, yağışın durmasının ardından ekiplerin karla mücadele çalışmalarına başlayacağını ve yolların kısa sürede açılacağını kaydetti.

        9

        Kent genelinde 8 karla mücadele ekibinin hazır bulunduğunu belirten Yentür, yağışın durmasının ardından ekiplerin karla mücadele çalışmalarına başlayacağını ve yolların kısa sürede açılacağını kaydetti.

        10

        Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, mart ayının son günlerinde yağan kar yağışıyla ayrı bir güzelliğe büründü.

        11

        Kapadokya bölgesinde gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, Avanos ve Göreme’deki peribacalarında güzel görüntüler oluşturdu. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, hatıra fotoğrafı çektirerek kar topu oynadı. Çanakkale’den bölgeye gelen Fahrettin Özkan , AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nevşehir’e iş amaçlı geldiğini aksayan işler sonucunda da Kapadokya'yı gezme şansını yakaladığını söyledi.

        12

        Kapadokyayı görmekten son derece mutlu olduğunu aktaran Özkan, "Muhteşem güzelliğine hayran kaldım. Buraya geldiğim için mutluyum. Dünyanın hiçbir yerinde yok diye biliyorum. Bölgedeki manzara kar yağışıyla ayrı bir muhteşemliğe bürünmüş.

        13

        Mart ayının sonunda yağan kar bizi de şaşırttı" diye konuştu. İbrahim Bayır ise kar yağışının bölgeye ayrı bir güzellik kattığını belirterek, "Kar yağmasına rağmen hava oldukça güzel. Peribacalarının kar yağışıyla oluşturduğu tablo da bölgeye ayrı bir güzellik katmış" dedi.

        14

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde mart ayının sonu olmasına rağmen etkisini gösteren kar yağışı, hayatı felç etti. İlçede, kar yağışı ve soğuk hava yüzünden meyve ağaçları dondu. Beytüşşebap'ta son günlerde etkili olan yağmur, bugün sabah saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Aniden bastıran kar, ilçede hayatı felç etti.

        15

        Kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, meyve ağaçları dondu. İlçe sakinlerinden Vahit Gökçe, yağış nedeniyle çiçek açan meyve ağaçlarının donduğunu belirterek, "Bahçemde bir sürü meyve ağacı var. Kar yağışının şiddetli olmasından dolayı bütün fidanlarım zarar gördü. Takdiri ilahi elden bir şey gelmez" dedi.

        16

        Selahattin Gökçe adlı vatandaş ise her yıl bu zamanlarda kar yağdığını ancak bu kadar soğuk olmadığını anlattı.

        17

        Öte yandan, ilçede kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Çocuklar, okul çıkışında kar topu oynayarak, doyasıya eğlendi.

        18

        Bolu Dağı'nda gece yağan kar ile birlikte yol kenarlarındaki yeşil alanlar beyaz örtüyle kaplanırken, sabah saatlerinden itibaren yoğun sis de etkili oldu. D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişinde özellikle Karanlıkdere ve Seymenler mevkiilerinde görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü. Yol kenarlarındaki sis lambaları yakılarak görüş açılmaya çalışıldı.

        19

        Karayolları ekipleri soğuk hava ile birlikte buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaparken trafik ekipleri de denetimlerini artırdı.

        20

        Tokat'ın Almus ilçesinde çiçek açan meyve ağaçları kar altına kaldı.

        21

        Mart ayının son günlerinde Tokat'ın yüksek kesimlerinde aralıklarla devam eden kar yağışı, çiçek açan meyve ağaçlarını etkiledi. Çiftçiler, zirai don ihtimali nedeniyle endişeye kapıldı.

        22

        Pınarlı köyünde geçimini çiftlikle sağlayan Halil Yılmaz, köylerinde yaklaşık 3 gündür aralıklarla kar yağdığını söyledi. Kar altında kalan meyve ağaçlarının durumunun havanın soğumasına bağlı olarak değişeceğini ifade eden Yılmaz, "Şu anda çiçek açan meyve ağaçları yanma riski altında. Belki de yanmaz şuan hava iyi. Rızkı veren de alan da Allah. Biz şuan için bir önlem alamadık" diye konuştu.

        23

        Meteoroloji, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için şiddetli yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji, bu bölgelerde yağıştan kaynaklanacak sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanacak aksamalara karşı tedbirli olunmasını istedi.

        24

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

        25

        "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bugün görülecek yağışların; Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Bingöl ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yer yer gök gürültülü sağanak; Hakkari, Bitlis, Muş, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı, yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ