Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam En lezzetli soğuk kahve tarifleri!
        1

        Kahvenizi hazırlayın ve buz kalıbına koyun. Dondurucuda bekletin ve TA TAAA! Suyla lezzeti kaçmış buzlu kahve çilesine son!

        2

        Aynı işlemi sıcak çikolata için de uygulayabilirsiniz. Sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak buz gibi çikolatanız her daim dolabınızda hazır! Ya da favori kahvenizin içine aroma katması için kullanabilirsiniz.

        3

        Buz kalıbınızı doldururken içine taze nane yaprakları koymayı deneyin. Bunaltıcı bir yaz akşamında kahvenizin içine atıp ferahlığın doruklarında gezebilirsiniz.

        4

        Kahvenizi hazırlarken bir shaker kullanabilir, içine attığınız buzlarla harmanlanmasını sağlayabilirsiniz.

        5

        Taşınabilir kahve bardağınıza kahvenizi doldurun ve geceden buzluğa koyun. Hem sabah işe yetişmeye çalışırken kahve almakla vakit kaybetmemiş olursunuz, hem de güne evinizde yaptığınız mis gibi kahvenizi yudumlayarak başlamış olursunuz.

        6

        Vaktiniz varsa kahvenizi soğuk suyla demleyin. Suyu kahvenin üzerine dökün ve yavaş yavaş demlenmesi için sabredin. Kahve dükkanlarından aldığınız soğuk kahvelerin daha lezzetli olmasındaki sır tam da bu!

        7

        Kahvenize aroma katın! Tarçın, zencefil ya da karabiber! Yeni tatlar keşfetmeyi seviyorsanız cesur olun ve kendi spesyalinizi yaratın!

        8

        Tatlı şuruplar hazırlayarak da lezzetli soğuk kahveler hazırlayabilirsiniz. Şurup hazırlamak öyle düşündüğünüz kadar zor değil, belli ölçülerde şeker, istediğiniz aromayı verecek meyve ya da baharat ve kısa bir pişirme sonrası emrinize amade!

        9

        Kahvenize çikolata sosu ekleyin! Evet evet! Bunu hak etttiniz!