Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan
Kullanım Koşulları’nı ve
Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.
Her Pazartesi yorgun hissetmenizin bir nedeni var. İşte Pazartesi yorgunluğuyla baş etmenin yolları...
01
Haftasonları her zamankinden bir ya da iki saat daha geç kalkmak, uykunuza zarar verir ve ruh halinizi olumsuz etkiler. Bunu adı; sosyal jet lag.
02
Cuma ve Cumartesi geceleri geç saatlere kadar oturmak ve ertesi sabahlarda daha fazla uyumak, vücut saatini bozabiliyor.
03
Dolayısıyla pazar gecesi "normal" saatte yatmak ertesi gün bize yataktan sürüklenme ve hırçınlık hali olarak geri dönüyor. Çünkü uyku-uyanıklık sürelerinin yanı sıra iştahı da yöneten ve vücudun iç saati olan 24 saatlik ritmimizi bozmuş oluyoruz.
04
Bu, uzun bir uçak yolculuğu sonrası jet lag ile aynı etki anlamına geliyor. yani, Cumartesi ve Pazar günleri geç saatte uyuduğunuzda vücudunuzu farklı bir zaman dilimine sokuyorsunuz.
05
Pazar gecesi geldiğinde, iç saatiniz bozulduğu için normal haftalık düzeninizi yeniden ayarlamak zorlaşıyor ve "merhaba pazar gecesi uykusuzluğu" diyorsunuz.
06
Hafta boyunca uykunuzu alın. Hafta sonuna eksik uykuyla girmeyin.
07
Hafta boyunca iyi uyku uyursanız hafta sonu uyku eksikliğinin üstesinden daha kolay gelirsiniz.
08
Sizi uzun bir gece bekliyorsa gün içinde kısa şekerlemeler yapmak geç saatlere kadar uykusuz kalmanızı tolere edebilir.
09
Anahtar, öğlen 2'den önce 20 dakikalık şekerleme yapmak. Bu sayede gece uykunuza zarar vermemiş olursunuz.
10
Cumartesi ve pazar günleri çok uyumaktan kaçının. Zor olduğunu biliyoruz.
11
Ama tatil sabahları bir ya da iki saat daha fazla uyumak, Pazar akşamı uyku programınızın ayarının bozulmasına yol açar.
12
Egzersiz yapın. Çünkü egzersiz, geceyi dışarıda geçirdikten sonra kaybolan enerjinizin yükselmesini sağlar.
13
Dolayısıyla Cuma ya da Cumartesi gecesini geç saatlere kadar ayakta geçirdiyseniz ertesi sabah spor salonuna ya da dışarıda yürüyüşe gidin.
14
Bu, kahvaltıdan sonra tekrar yatağa dönme olasılığınızı azaltır.
15
Mümkün olduğunca sabah saatlerinde güneş banyosu yapın.
16
Perdeleri açın, güneşi vücudunuzda hissederek kahvaltınızı edin.
17
Işık, 24 saatlik vücut ritminizin ayarını korumaya ve uykunuzu getiren, karanlıkta açığa çıkan melatonin hormonu düzeyinin azalmasına yardım eder.
18
Alkolden uzak durun. Hafta sonu alkol almak uyku kalitenizi bozar, sosyal jet-lag etkisini daha da kötü hale getirir.
19
Kahve sabahları uyanmanıza yardım eder. Ama kahveyi tüm gün boyunca içmeyin.
20
Öğlen saat 2'den sonra kahve içmeyi bırakın. Çünkü bu saati geçirdiğinizde alacağınız kafein gece uykunuzu bozar.
YORUMLAR