Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sosyal medyada rekor kıran fotoğrafın sırrı ortaya çıktı!
        1

        Rize'de yeni doğum yapmış keçiyi sırt çantasına, yavrusunu ise köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasına koyarak ahıra götüren 11 yaşındaki Hamdu Sena Bilgin, hayvanları çok sevdiğini belirterek, "Herkesin de hayvanları sevmesini ve kötü davranmamasını istiyorum." dedi.

        2

        Doğum yapan keçiyi sırtında, yavrusunu ise "Tomi" adını verdikleri köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasına koyarak dik yamaçta taşıyan ve ağabeyi Ali Rahman'ın çektiği fotoğrafla sosyal medyanın gündemine oturan Hamdu Sena'nın, kardan dolayı kapalı olan köyünün yolu ulaşıma açıldı.

        3

        İl Özel İdaresi ekiplerinin iş makinesiyle bir saatlik çalışmasının ardından 3 kilometrelik yolu kardan temizlenen köydeki evinde ulaşılan Hamdu Sena, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        4

        Ortaokul 1. sınıf öğrencisi Bilgin, tatil dönemlerinde keçileri otlatmada ailesine yardımcı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

        5

        "O gün ağabeyimle keçileri otlatmaya çıkarmıştık ve aniden kar yağdı. Bir süre sonra keçilerden birinin doğum yaptığını gördük. Keçileri ahıra getirdik. Daha sonra okul çantalarımızı alıp doğan keçinin yanına gittik.

        6

        Doğum yapan keçiyi bir çantaya, yeni doğan keçiyi de diğer çantaya koyduk. Keçiyi sırtıma aldım, diğerini de köpeğin sırtına bağladık ve eve doğru gittik."

        7

        Bu anı ölümsüzleştirmek için ağabeyinin fotoğraf çektiğini anlatan Bilgin, "Fotoğrafın sosyal medyada görülmesinin ardından birçok arayan, soran oldu. Güzel tepkiler aldık. Ben hayvanları çok seviyorum. Herkesin de hayvanları sevmesini ve kötü davranmamasını istiyorum." diye konuştu.

        8

        Baba Atilla Bilgin ise hayvancılıkla uğraştıklarını belirterek, çocuklarının da boş zamanlarında kendilerine yardımcı olduğunu dile getirdi.

        9

        Kızının hayvanlara büyük sempatisi olduğunu ifade eden Bilgin, "Ben konunun bu kadar büyüdüğünü, olaydan bir iki gün sonra gördüm." dedi.

        10

        Hamdu Sena'nın ağabeyi Ali Rahman Bilgin de olay günü yaşananları paylaşarak, "Bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektim ve sosyal medyada paylaştım. Büyük ilgi gördü, benim çok hoşuma gitti." ifadesini kullandı.

        11

        İlginç olay, İkizdere İlçesi'ne 10 kilometre uzaklıktaki Yağcılar Köyü'nde hayvancılıkla geçimini sağlayan Atilla Bilgin'in ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki kızı Hamdu Sena Bilgin'in keçileri barınaktan çıkarmasıyla başladı.

        12

        Evden uzaklaşırken keçilerden biri doğum yapmaya başlayınca koşarak eve dönen Hamdu Sena Bilgin, okul çantasını aldıktan sonra doğum yapan keçinin yanına geldi.

        13

        Keçiyi sırtına alan, yavrusunu da Tomi adındaki çoban köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasın koyan küçük kız, karla kaplı dik yolda evine doğru yürümeye başladı.

        14

        Bu sırada 15 yaşındaki Ali Rahman da, gördüğü kız kardeşinin fotoğrafını çekti. Fotoğraf, sosyal medyada paylaşım ve beğeni rekoru kırdı.

        15

        "KIZIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

        İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, Hamdu Sena Bilgin'in paylaşılan fotoğrafı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

        16

        Fotoğraf karesinin çok şey ifade ettiğini dile getiren Köseoğlu, "İnsanların kalbine merhamet duygusunu yerleştirmemiz gerekiyor. Yoksa insanların çok matematik, fizik bilmesi önemli değil.

        17

        Hamdu Sena kızımız gerçekten ilçemizin reklamını yaptı. Sokak hayvanlarına son derece iyi baktığımız kanaatindeyiz. İlçede noter olarak görev yapan Berran Altuntecim'in öncülüğünde hayvan barınağı yaptık.

        18

        Sokak hayvanlarını orada besliyoruz. Doğayı ve hayvanları seven insanlardan kimseye zarar gelmez. O kızımızın kalbinde merhamet duygusu olduktan sonra yapamayacağı iyilik yoktur.

        25
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ