Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Moda Erdem Moralıoğlu'ndan Londra Moda Haftası'na Osmanlı çıkartması
        1

        Türk asıllı İngiliz modacı, Erdem Moralıoğlu, Londra Moda Haftası'nda, Osmanlı esintileri taşıyan bir koleksiyon tanıttı.

        2

        17-21 Şubat'ta gerçekleşen Londra Moda Haftası'nın, dördüncü gününde Moralıoğlu koleksiyonunu sundu. Tasarımlarını hikayeleştirmeyi seven tasarımcı "giyilebilir" olmasına dikkat çekiyor.

        3

        Erdem Moralıoğlu defilesinde baskı ve desenleri eski Osmanlı İmparatorluğu'ndan esinlenerek hazırladı.

        4

        Koleksiyon 1930'ların ve 1940'ların esintisini taşıyor. Çizmeleri ve ayakkabıları Türk halısı zenginliği ile kabartmalı ve işlemeli kadife haline getirdi.

        5

        Babouche tarzındaki terlikler eski İngiliz nakışlarındaki gibi çiçeklerle işlenmiş ya da büyük dedesinin askeri madalyalarından aldığı şeritlerle süslenmiş.

        6

        Osmanlı platform ayakkabıları hakkında Moralıoğlu "Kadınların tuvaletlerini yapmak için kullandığını keşfettim"diye belirtti. Küçük bir hatırlatma, abdest almak için platform giyilmesi gerekiyor. Abdest aldıktan sonra yere basmamak için bu platformlara ihtiyaç duyuluyor.

        7

        Koleksiyonunu hazırlarken eski Hollywood günlerini hayal ettiğini söyleyen Erdem Moralıoğlu, “Bir kız seçmelere hazırlanıyormuş gibi düşündüm. 1920’lerdeki bir elbiseyi alıp bunu 1940’ların terziliğiyle işledim. Bazılarında da 1930’lu yılların çapraz katlı elbiselerine dönüştürdüm” dedi.

        8

        Bu yıl markasının 10'uncu yılını kutlayan Moralıoğlu, koleksiyonuyla büyük ilgi topladı.

        9

        21 Şubat'ta bitecek olan Londra Moda Haftası'nın son gününde; Amanda Wakaley Appointments, Isa Arfen, Dorateymur, J. Js Lee, Marques Almeida, Toogood, Tata Naka, Emilio de la Morena ve Xiao defileleri yer alacak.