Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yeni Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Yeni Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı gündeminde neler var?
        1

        Kabine Toplantısı tarihi ve gündem konu başlıkları araştırmaları hız kazandı. Yeni Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı son olarak 14 Haziran'da yapılmıştı. Türkiye ekonomisi ve siyasetinin ele alınacağı Yeni Kabine Toplantısı'nda emekli ve memur maaş zammı, vergisiz bilgisayar ve telefon, evlilik kredisi ve ev hanımlarına emeklilik desteği gibi düzenlemelerin ele alınması bekleniyor. İşte 2023 Temmuz Kabine Toplantısı tarihi ve gündemine ilişkin merak edilenler...

        2

        İKİ HAFTADA BİR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

        Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve Bakanların katılımıyla iki haftada bir gerçekleştiriliyor.

        3

        KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Son olarak 14 Haziran 2023 tarihinde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın 24 Haziran 2023 tarihinde yapılması bekleniyordu. Fakat 28 Haziran tarihinin Kurban Bayramı'na denk gelmesi ve 9 gün tatil ilan edilmesi nedeniyle ertelendi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısının 3 Temmuz Pazartesi saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlaması bekleniyor.

        4

        KABİNE TOPLANTISI GÜNDEMİNDE NELER OLACAK?

        Yeni Kabine'nin üçüncü toplantısında emekli ve memur maaş zammı, vergisiz bilgisayar ve telefon, evlilik kredisi ve ev hanımlarına emeklilik desteği gibi konuların ele alınması bekleniyor.

        5

        14 HAZİRAN SON KABİNE TOPLANTISI KARARLARI VE SONUÇLARI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

        Bakanlarımız kabineye sunumlarını yaptı. 6 Haziran'daki toplantımızın ardından yeni kabine üyelerimizin de yemin etmesiyle ülkemize hizmet davamıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Seçimlerin üzerinden daha 10 gün bile geçmeden yürütme organındaki tüm görevlendirmeleri süratle tamamladık. Hiçbir gecikmeye mahal vermeden Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek kadroları belirledik, belirliyoruz. Esnafın, çiftçinin, işçinin, iş dünyasının önünü göremediği siyaset rayına girmediği için ülkenin toparlanamadığı eski günler hamdolsun tamamen geride kalmıştır. Türkiye'yi kimin yönetici sorusunun cevabı seçim gecesi netleşmiştir. Türkiye'ye vakit ve enerji kaybettiren ne varsa artık tarih olmuştur. Bunda hiç şüphesiz en büyük pay vatandaşlarımıza aittir. Parlamenter sistem tartışmaları bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Bundan sonra hedeflerimize daha hızlı koşacağız. Zorlukların, engellerin üstesinden çok daha kolay geleceğiz. Vatandaşımızın hayatına dokunan hizmetleri daha çok artıracağız. Vatanımızın bekasına yönelik saldırıları daha kararlı püskürteceğiz. Türkiye'nin hak ve hukukunu küresel planda daha cesur savunacağız.

        "TÜRKİYE'NİN 2002 ÖNCESİNDE GÜVEN VE İSTİKRAR AÇIĞI VARDI"

        Bugün dünden daha güçlü duruş sergileyebiliyorsak yeni yönetim sisteminin sağladığı kazanımlara borçluyuz. Siyasette güven ve istikrar ekonomiden diplomasiye her alanda başarının anahtarıdır. Türkiye 2002 öncesinde her ikisinin eksikliğinin faturasını çok ağır ödemiş bir ülkedir. Pek çok sıkıntının temelinde siyasette güven ve istikrar açığı vardı. 2002'den itibaren güven ve istikrarı tah9kim eden hamlelerimizle bu açığı kapattık. Millet sandıkta son sözü söylemiş kararını vermiştir. Muhalefetin de hakikatleri görmesini ve kabullenmesini temenni ediyoruz. Siyaset kurumunun asli görevi seçmenin çizdiği istikamette yürümektir. Bunun da ilk işareti milletin takdirini baş tacı edip samimi bir özeleştiriyle hatadan dönmektir. Muhalefetin seçim atmosferinden ve uğradığı ağır hezimetin şokundan hala çıkamadığını görüyoruz. Sırf oy tercihinden dolayı hakarete uğramadık toplum kesimi bırakmadılar. AK Parti'nin özellikle kırsal kesimin oylarıyla bu seçimi kazandıklarını iddia edecek kadar sefil hale geldiler. Bir taraftan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisiyiz diyeceksin öbür taraftan Gazi'nin 'köylü milletin efendisidir' sözünü görmezden geleceksin. Köylülerimize yönelik hakaretleri biz kabul etmiyoruz.

        "DARBE ANAYASASINDAN KURTURALIM İSTİYORUZ"

        Ülke değişiyor, dünya değişiyor ama bunların millete bakışı asla ve asla değişmiyor. Milleti hizmete ve hürmete layık görmeyen zihniyetin Türkiye Yüzyılı'nda yeri yoktur. Bu çevrelerin seçmeni suçlama hastalığından bir an önce kurtulmasını diliyoruz. Muhalefetin milletin tercihlerine saygı duymayı artık öğrenmesi kanaatindeyiz. Vatandaşın kapattığı defterleri tekrar açmak yerine, demokratik kazanımları güçlendirmenin daha doğru bir davranış olacağına inanıyoruz. Biz son 21 yılır olduğu gibi bugün de her türlü müspet teklife, yapıcı eleştiriye açığız. Türkiye'nin birliğini, dirliğini, demokrasisinin standartlarını yürütecek adımları 85 milyon olarak hep beraber atalım diyoruz. Ülkemizi darbe mahsulü mevcut anayasasından hep birlikte kurtaralım istiyoruz. İnşallah görev süremiz boyunca Cumhur İttifakı'nda ortaklarımızla birlikte Türkiye'yi sivil bir anayasa ile buluşturmaya çalışacağız.

        "ASGARİ ÜCRETLERDE SONUÇ HERKESİN İÇİNE SİNECEK"

        Buğday ve arpa alım fiyatlarımızın üreticilerimiz tarafından memnuniyetle karşılandığını görüyoruz. Bundan sonra da çiftçimizi, köylümüzü desteklemeye devam edeceğiz. Biz bu milletin efendisi değil hizmetkârıyız. Aramızdaki fark bu. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Engelli, engelli yakını ve yaşlı aylıkların ödemesini erkene alıyor, 1.4 milyon kardeşimizi Kurban Bayramı'ndan önce sevindiriyoruz. Asgari ücret komisyonu görüşmelerine başladı. Görüşmeler yapıcı zeminde ilerliyor. İnşallah tüm tarafların içine sinecek hayırlı bir gelişmeyle sonuçlanacağına inanıyorum. Bugün de her bakanlıkla ilgili kapsamlı değerlendirmeler gerçekleştirdik. Bakan arkadaşlarımızdan önümüzdeki döneminden kısa, uzun, orta vadeli planlarını dinleme fırsatı buldum. Yeni dönemde ekonomimizi şahlandıracak kurmay kadromuzu hamdolsun kısa sürede oluşturduk. Merkez Bankası'ndan BDDK'ya kadar alanında temayüz etmiş isimleri görevlendirdik. Kadınlar yeni dönemimizde de bürokrasi, siyaset, iş dünyasına kadar öncü rol oynamaya devam edecektir. Türkiye yüzyılı ülkemiz kadınlarının omuzlarında yükselecektir.

        6

        "KİME NE SÖZ VERDİYSEK BİRER BİRER GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR"

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan beri 30 senedir hangi makamda olursak olalım duruşumuzu korumayı başardık. Gelecek 5 sene boyunca milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmekle kararlıyız. Gençlerimizden kamu görevlilerine, depremzedelerimize kadar kime neyi taahhüt etmişsek inşallah tek tek gerçekleştireceğiz. Kampanya döneminde bir tarafta seçim çalışmalarımızı yaparken diğer taraftan bu projelerimizin bazılarını hizmete aldık. Ülkemizin 81 vilayetine toplam 100 milyon metrekare büyüklüğe sahip 500 adet millet bahçesi kazandırmak en önemli hedeflerimiz arasındadır.

        "KKTC'NİN HAKLARININ GASP EDİLMESİNE İZİN VERMEYCEĞİZ"

        Bölgemizde Türkiye'nin hesaba katılmadığı, katkısının alınmadığı denklemin kalıcı olması mümkün değildir. Bugün ülkemizin nüfuz alanı sınırlarının çok ötesine taşmıştır. Son seçimler Afrika, Asya, Avrupa, Latin Amerika, Türk Dünyası, İslam alemine kadar çok yakından takip edilmesi bunun en net ifadesidir. Bizimle gönül bağı olan 100 milyonlar geleceklerini Türkiye'de görüyor. Başarılarımız bu ülkelerdeki kardeşlerimizi, dostlarımızı da sevindiriyor. Dün ve önceki gün yaptığımız yeni dönemimizin ilk yurt dışı seyahatlerinde bu gerçeğe şahitlik ettik. Kıbrıs Türkü kardeşlerimiz bizleri muhteşem coşkuyla bağırlarına bastılar. Türk milletinin ayrılmaz parçasını teşkil eden Kıbrıs Türk halkıyla yan yana omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz. Ne ülkemizin ne de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklarının gasp edilmesine asla izin vermeyceğiz.

        "KARABAĞ'DA DALGALANAN BAYRAK KARDEŞLİĞİMİZİN SİMGESİ"

        Kızının çeyizini depremzedelerimize bağışlayan, bizimle sevinip bizimle ağlayan o yüce gönüllü insanları daima şükranla yadedeceğiz. İlham kardeşimizin manevi desteği kalbimizin baş köşesindedir. Azerbaycan ziyaretine bir teşekkür borcunun ifadesi olarak bakıyoruz. İkili ilişkilerimizi her alanda geliştirecek pekçok önemli kararlar aldık. İki lider olarak özellikle Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin kurulmasına büyük önem veriyoruz. Bölgemizde barış ve istikrarın tesisine dair güçlü beklentilerimizi bir kez daha teyid ettik. 30 yıllık işgalin ardından Karabağ'da dalgalanan Azerbaycan bayrağını kardeşliğimizin simgesi olarak görüyoruz.

        7

        "11 YERİ DAHA SANAYİ SAHASI OLARAK İLAN EDİYORUZ"

        Deprem bölgesindeki 11 ilimizin alt yapısı ve üst yapısıyla yeniden ayağa kaldırılması birinci önceliğimizdir. Gözümüz, kulağımız ve gönlümüz her zaman bölgedeki kardeşlerimizledir. Bugüne kadar 61 milyar lirayı buluyor toplan nakti yardımlar. Depremzedelerimizi bir an önce yuvalarına kavuşturmak istiyoruz. Depremde zarar gören organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, fabrikaların hasar tespit çalışmalarını zaten tamamlamıştık. İş dünyamıza yönelik destekleri arttırmıştı. Yayımlaığımız kararname ile 11 yeri daha sanayi sahası olarak ilan ediyoruz. Biz afetzedelerimizi kesinlikle sahipsiz ve çaresiz bırakmayacağız.

        TEKNOFEST gençliğinin yetişmesi için elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz. Bu düşüncelerle toplantımızın ve aldığımız kararların milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Cuma günü karne sevinci yaşayacak tüm evlatlarımızı tebrik ediyorum. Saygıdeğer öğretmenlerimize, emekleri ve fedakarlıkları için teşekkür ediyorum. Bu hafta sonu yüksek öğretim sınavına girecek tüm öğrencilerimize muvaffakiyetler diliyorum.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ