Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam YHT abonman bilet ücretlerinde ne kadar artış yapıldı? - İş-Yaşam Haberleri

        TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün bazı gazetelerin internet siteleri ile haber sitelerinde "YHTbilet ücretlerine fahiş zam" yapıldığına ilişkin haberlerin yer aldığı aktarıldı.

        Genel Müdürlük tarafından işletilenYHT'lerin bilet ücretlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığına dikkatin çekildiği açıklamada,YHT'lerin business ve ekonomi bölümü yolculuklarda kullanılan abonman kartlarına ait indirim oranlarında değişiklik yapıldığı belirtildi.

        YHT'lerde geçerli 2 çeşit abonman paketi bulunduğunun bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

        REKLAM

        "Sahiplerine belirlenen 2 istasyon arasında 60 gün süreyle 15-20 ve 30 biniş hakkı sağlayan biniş bazlı abonman paketleri business için yüzde 5, yüzde 10 ve yüzde 15, ekonomi için ise yüzde 15, yüzde 20 ve yüzde 25 arası indirim uygulanmaya başlandı.Ankara-Eskişehir arasında ekonomi sınıfı 30 binişlik abonman kartı sahibi yolcumuzun seyahati 28.1 lira olarak ücretlendirilirken, tam biletle seyahat eden yolcumuz 37.5 lira ödemektedir."

        AYLIK ABONMAN PAKETLERİ NE OLDU?

        Açıklamada,YHT'lerin işlediği tüm parkurlarda geçerli ve business bölümünde yüzde 25 indirim sağlayan yeni aylık abonman paketlerinin uygulanmaya başlandığı, Ankara-Eskişehir arasında business ücreti 54.5 lira iken aylık abonman sahibi yolcunun bir seyahatinde ödeyeceği ücretin 41 lira olduğu ifade edildi.

        Aylık abonman kartlarının ekonomi bölümünde gençlere yüzde 50, tam abonman kartıyla yüzde 25 indirim sağlayan yeni paketlerin uygulanmaya başlandığına işaret edilen açıklamada, Ankara-Eskişehir arasında ekonomi ücreti 37,5 lira iken tam abonman kart sahibi yolcunun bir seyahatinde ödeyeceği ücret 28.1 lira, genç abonman kart sahibi yolcunun bir seyahatinde ödeyeceği ücretin 16 lira olduğunun altı çizildi.Açıklamada ayrıca,YHT'lerde business ve ekonomide gidiş-dönüş bileti alan yolculara yüzde 15 indirim uygulanmaya devam edildiği de vurgulandı.

        ÇOKLU BİLETTEKİ FİYAT AVANTAJI AZALDI

        Peki indirim oranlarını değiştirme yönünde yapılan düzenleme ile seyahat başına ödenecek ücretlerde fiyat artışı ne oldu?

        Çoklu abonman biletlerle ilgili örnek vermek gerekirse, Ankara-Polatlı arasında ekonomi sınıfında 30 gün süreli 60 binişlik kartla seyahat eden bir yolcu, eski indirimli paket fiyatıyla 4,80 lira öderken bu rakam yeni indirimli paket fiyatıyla 14,62 lira oldu. Eski fiyata göre burada artış oranı yüzde 205. Aynı güzergahı abonman bilet yerine tek normal bilet alarak seyahat ederseniz ise 19.50 lira ödeyeceksiniz. Yani 60'lı bilet alan yolcu tek gidişe 14.62 tele öderken tek bilet fiyatı artık 19.50 lira.

        Gelelim bir başka örneğe... Aynı abonman kartıyla Ankara-Eskişehir arasında seyahat eden bir yolcu eski indirimli paket fiyatıyla 10,40 lira, yeni indirimli paket fiyatıyla 28,13 liralık bir maliyetle karşılaşacak. Burada da çoklu biletin 'indirimli' fiyatı yüzde 170 oranında artmış olacak. Ancak aynı güzergahı tek bilet alıp kullanmak isteyen ise 37.50 lira ödeyecek. 60'lık bilet alanla tek bilet alanınarasındaki fiyat farkı tek bilette yüzde 25. Sonuç olarak sürekli aynı hatlarda seyahat edenlerin yoğun biçimde kullandığı çoklu gidiş geliş imkanı tanıyan biletlerdeki önemli avantaj ortadan kalkmış durumda. Bu anlamda da hatlara göre değişen oranlanda toplu bilet ücretleri ortalama 2 kat artırılmış durumda.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ