Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS tercih kodu nedir? 2022 YKS tercih adı ve tercih kodu nasıl bulunur? Üniversite ön lisans ve lisans programları kodları
        1

        YKS tercihlerinin 27 Temmuz günü itibariyle başlamasıyla birlikte YKS tercih kodu araştırmaları hız kazandı. TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 farklı oturumda gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan aldıkları puanlar ile tercih işlemlerini gerçekleştirecek öğrenciler "2022 YKS tercih adı ve tercih kodu nasıl bulunur?" sorusuna yanıt arıyor. İşte, Üniversite ön lisans ve lisans program kodları ve 2022 YKS tercih kodu hakkında merak edilenler...

        2

        YKS TERCİH KODU NEDİR?

        YKS tercih adı ve tercih kodu, tercih edilecek üniversitenin bölümlerinin kodudur. Her üniversite adı ile birlikte, bu üniversitenin program kodlrı ve program adları yer almaktadır.

        3

        TERCİH KODU NASIL BULUNUR?

        YKS tercih kılavuzunda Üniversite bölümleri, taban puanları kısmında bölümlerin kodları bulunmaktadır. Yayınlanan tablo-3 ve tablo-4'te üniversiteye yerleştirme yapılacak programların kodları ilk sütunda yer almaktadır.

        Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyecekler. Sadece tercih yapılacak tablolardan olmak koşuluyla girmek istenen yükseköğretim programlarını belirleyip, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adları tercih sırasına göre yazılacak.

        YKS ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

        Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. ercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

        2022 ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        5

        YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. 5 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanacak tercih işlemleri ardından sonuçlar açıklanacak. Konu ile ilgili açıklama geldiğinde haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

        4 YILLIK ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        2 YILLIK ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        6

        ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

        YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler puan ve başarı sıralamalarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanacaklar. İyi bir üniversite hayaliyle sınava giren milyonlarca öğrenci, kayıt işlemlerini 22-26 Ağustos 2022 günleri arasında tamamlayacak. Elektronik üniversite kayıtları ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ