Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA! Yunanistan'da büyük deprem! Larissa bölgesinde ağır hasar... - HABERLER

        Yunanistan'ın orta kesimindeki Larissa kentinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Atina Yer Bilimleri Enstitüsü, Larissa kent merkezinin 24 kilometre kuzeybatısında yerel saatle 12.16'da 5,9 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı.

        Yerin 15 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtilen ana depremden 3 dakika sonra 4,4 büyüklüğünde bir artçı sarsıntının daha kaydedildiği aktarıldı.

        Yunan basınında yer alan haberlerde, bölgedeki bazı eski evlerin yıkıldığı, bazı kilise ve okullarda da maddi hasar oluştuğu aktarıldı.

        Diğer yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünün 6,2 olduğunu duyurdu.

        Yunan basınında yer alan haberlerde, bölgedeki bazı eski evlerin yıkıldığı, bazı kilise ve okullarda da maddi hasar oluştuğu aktarıldı.

        Tesalya, Volos, Selanik, başkent Atina ve Meriç'e kadar geniş bir alanda hissedilen deprem nedeniyle haberleşmede aksaklıklar yaşandığı, Elassona’da yıkılan bir evin enkazından bir kişinin yaralı olarak kurtarıldığı kaydedildi.

        REKLAM

        Larissa, Yunanistan'ın en kalabalık beşinci kenti. Depremin Atina ve Selanik dahil birçok Yunanistan kentinden hissedildiği bildirildi. Depremin Kuzey Makedonya, Kosova ve Karadağ'dan da hissedildiği belirtildi.

        HALKA EVLERE GİRİLMEMESİ ÇAĞRISI YAPILDI

        Atina Yer Bilimleri Enstitüsü Başkanı Akis Tselentis, artçı depremlere ilişkin gelişmeleri izlemeyi sürdüreceklerini belirterek, halka evlere girilmemesi çağrısında bulundu.

        Tesalya Eğitim Müdürlüğü, bölgedeki tüm okulların kapatıldığını ve hasar tespiti için derhal inceleme başlatılacağını kaydetti.

        Harita

        Ana sarsıntının ardından kaydedilen en büyük artçı depremin 4,8 büyüklüğünde olduğu, şu ana kadar can kaybı olmadığı vurgulandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ