Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Zeynep Tuğçe Bayat: 'Ne yapabiliriz?' diye çıldırıyoruz! - Magazin haberleri
        1

        Habertürk'ten Tolga Aslan'ın haberine göre; Oyuncu çift Zeynep Tuğçe Bayat (31) ile Cansel Elçin (47), geçtiğimiz gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Muhabirlerle sohbet eden ikiliden Bayat, Türkiye'de çıkan orman yangınları hakkında konuştu.

        2

        Yaşanan olaylar nedeniyle gözyaşlarına hakim olamayan Zeynep Tuğçe Bayat, "Elimiz kolumuz bağlı bir şekilde 'Ne yapabiliriz?' diye çıldırıyoruz! Sosyal medyadan nefret ederken, sosyal medyaya muhtaç kaldık." sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

        3

        "TUĞÇE HER SABAH AĞLIYOR"

        Birkaç hafta önce tatilden geldikleri Marmaris'in yanışını üzüntüyle takip ettiklerini söyleyen Cansel Elçin de konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

        Elimizden de bir şey gelmiyor... 15 gün oradaydık, çöpleri topluyorduk. Tuğçe her sabah ağlayarak bunlara bakıp üzülüyor. Oradaydık, atmacaları izledim ve bugün onlar yoklar. O hayvanların haline bakamıyorum. Neden bunlar oluyor? Hayvanların bize ihtiyacı var ama en çok insanın hayvana ihtiyacı var. Arılar ve hayvanlar yok oluyor. Betonlaştırabilirsiniz, milyarlarınız olabilir ama bir gün o masadaki yediğiniz balığa, nefes aldığınız ağaçlara ihtiyacınız olacak. O paraların da hiçbir önemi kalmayacak. Yeter bu betonlaşmaya artık, yeter kendimizi sorgulayalım!

        4

        Türkiye'nin birçok noktasında devam eden orman yangınları 8'nci gününde. Karadan ve havadan müdahaleler sürerken, yangınlar kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Tüm Türkiye gibi üzüntüyü derinden yaşayan televizyon ve sanat dünyasının ünlü isimleri de sosyal medya hesaplarından yayınladıkları mesajlarla yardım çağrısında bulunuyor. Sanatçıların bir kısmı "Söz veriyorum" hastag'i açarak, yangın bölgelerinde otel yapılması durumunda konaklamayacaklarını ve sahne almayacaklarını da dile getirdi. İşte o paylaşımlar...

        5

        BURCU BİRİCİK

        Kendime bir söz... Yanan ormanlık alanlarımıza yapılacak herhangi bir otele, işletmeye adımımı atmayacağım. Bundan öncekilere de atmadığım gibi... İçindeki bu yangını unutma, ciğerinin nasıl yandığını unutma!

        6

        MURAT BOZ

        Eğer bir gün yanan ormanlarımızın yerine turistik tesisler yapılırsa, o tesislerde asla sahne almayacağım.

        7

        KENAN DOĞULU

        Bugüne kadar bir doğa yangını sonrası inşa edildiğini bildiğim herhangi bir yerde sahne almam için gelen teklifleri kesinlikle reddettiğim gibi, bundan sonra da bu yanan alanların üzerindeki tesislerde şarkı söylemeyeceğime söz veriyorum.

        8

        FİKRET KUŞKAN

        Bebek'te görüntülenen oyuncu Fikret Kuşkan, da Türkiye'yi saran orman yangınlarıyla ilgili "Çok tatsızım, kusura bakmayın. Konuşacak halde değilim. Ciğerimiz yanıyor, çocuklarımıza bırakacağımız miras yanıyor!" ifadelerini kullanmıştı.

        9

        HALİT ERGENÇ

        Ünlü oyuncu Halit Ergenç de, "Yaşanan yangınlardan dolayı dokunsan ağlacak durumdayız." sözleriyle üzüntüsünü dile getirmişti.

        10

        DEMET AKALIN

        Doğa kendini toparlayacak, yeter ki şu yangınlar sönsün.

        11

        PAMİR PEKİN

        Oyuncu Pamir Pekin, Muğla'da devam eden yangın söndürme faaliyetlerine katıldı. Pekin, yangın bölgesinde yaşadıklarını takipçileriyle paylaştı.

        12

        ŞAHAN GÖKBAKAR

        Marmaris’te evi olan ve bölgedeki yangını Instagram’da paylaşıp yardım isteyen Şahan Gökbakar’ın çağrısı yanıt buldu. Bölgeye yangın söndürme helikopteri gönderildi. Turgut Şelalesi’nden yayın yapan komedyen, "Şu an 3 helikopter geldi. Kontrole alınacak inşallah. Çok teşekkürler sesimizi duyan yetkililere" diye konuştu.

        13

        TÜRKAN ŞORAY

        Kaç gündür herkes gibi benim de içim yanıyor. Çaresizlik içinde izliyorum... Ormanlarımız, ormanda yaşayan can dostlarımız, alev alev yanıyor ve vatandaşlarımız çaresizlik içinde, gözyaşlarıyla ateşle savaşırken umutla yangın söndürme uçaklarını bekliyor. Bu yangınlarda kaybettiğimiz vatandaşlarımızı minnetle anıyor ve Allah'tan rahmet diliyorum. Bu çaresizlik kaderimiz olmasın. Yürekten dilerim ki bu felaket bir an önce son bulsun. Bunun için gerekli müdahaleler bin an önce yapılsın.

        14

        KEMAL UÇAR

        Anne-babamız her sene Mersin'de 4-5 ay geçirdiği, 20 senelik cennet gibi Taşucu köyümüz yanıyor! Herkes canla başla mücadele ediyor ama rüzgarla birlikte durum tekrar kötüleşince elden bir şey gelmiyor. Ailem şimdilik iyi, evi terk ettiler. 'Başına gelmedikçe anlamıyorsun.' dedi annem. Tahmin ettiğinizden fazla maddi-manevi desteğe ihtiyaç var! Lütfen yer gözetmeksizin elinizin uzandığı tüm kanallara yardım...

        15

        CÜNEYT ARKIN

        Ülkemizin dört bir yanından maalesef yangın haberleri geliyor. Yangınların söndürülmesi için çaba gösteren tüm ekiplerin ve bölge halkının Allah yardımcısı olsun. Tek temennimiz, yangınların daha fazla hiçbir canlıya zarar vermeden en kısa sürede kontrol altına alınmasıdır.

        16

        PINAR ALTUĞ

        Ülkemin her yeri yangın yeri, ciğerlerimiz de öyle... Durdurulamayan yangın, kaybedilen canlar, yanan kül olan yuvalar... Sebep olanlar yatacak yeriniz yok! Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine sabır dilerim.

        17

        HADİSE

        Ülkemizin birçok yerinden gelen orman yangını haberleri içimizi yakıyor. Umarım daha fazla zarar görmeden, bir an önce kontrol altına alınır. Yangından etkilenen herkese geçmiş olsun.

        18

        YALIN

        Önce Manavgat, şimdi Marmaris... Dünya güzeli yerler, o canım ağaçlar, hayvanlar, orman... Evleri yanan çaresiz insanlar... Kalbim paramparça... Kötü niyeti veya ihmali olan, bu kabusa sebep kim varsa en ağır şekilde cezalandırılmalıdır! Söndürme çalışmalarında emek veren tüm ekiplere güç kuvvet diliyorum.

        19

        OĞUZHAN UĞUR

        Oğuzhan Uğur, yangında evini kaybedenler için Manavgat’taki evini 2 aileye açacağını belirtti. Uğur, "Manavgat ve çevresinde olan aileler için yazıyorum. Çokaklı’da bulunan ve iki ailenin rahatça barınabileceği evimin kapılarını size açmak istiyorum. Çevre bölgelerde yazlığı olan dostlar, sizden de yardım bekliyorum." mesajını paylaştı.

        20

        YILMAZ ERDOĞAN

        Düşbelenimiz, köyümüz, Köyceğiz'imizin yanan ormanlarını BKM olarak sahipleneceğiz ve yeniden ağaçlandırma çalışmalarına destek olacağız.

        21

        DERYA ULUĞ

        Manavgat, Adana, Osmaniye, Mersin, Marmaris, Kayseri şimdi de Kocaeli... Ülke alev alev yanıyor. Allah oradaki herkesin yardımcısı olsun.

        22

        GÜLŞEN

        İnanılmaz bir facia, ölenler var... İnsanlar, çocuklar, ormanda yaşayan canlılar ve tabii doğa bitap halde. Müdahale edip yangını söndürmeye çalışan ekiplere, bu korkuyu yaşayan evinde olan herkese güç kuvvet sabır diliyorum. İyi bir haber duymak için dua ediyorum.

        23

        FERHAT GÖÇER

        Orman yangınlarına sebep olanların ocakları da yaktıkları ormana dönsün inşallah.

        24

        AJDA PEKKAN

        Çok üzgünüm Manavgat...

        25

        TARKAN

        Antalya'nın Manavgat ilçesinde devam eden yangın en kısa zamanda kontrol altına alınır inşallah. Yangının söndürülmesi için mücadele eden herkese teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyoruz. Kalbim ve dualarım Manavgat'la. Geçmiş olsun.

        26

        YONCA EVCİMİK

        Söyleyecek söz bulamıyorum... Bu yangınlar yürek parçalıyor. İçimiz yanıyor.

        27

        SEVİM EMRE

        Ciğerlerimiz yanıyor... Nefes almakta zorlanıyorum. Bu nasıl bir acımasızlık, bu nasıl vicdansızlık! Bir karıncayı incitmekten bir çiçeği koparmaktan çekinen ben; çıldırma noktasındayım... Tüm canlılar yanıyor, insanlar ölüyor. Ağaç, çiçek, böcek, kuş... Tabiat yok oluyor. Yaşam alanları yok oluyor. Nasıl kıyabiliyorsunuz, nasıl? Bence bunu yapanlar insan değil canavardır, katildir! Yazıklar olsun! Bu bir tesadüf olamaz aynı anda çıkan bu yangınlar planlı yapılmış bir katliamdır. Bu vahşeti yapanlar, eğer siz insanım diyorsanız, ben insan olduğumdan, sizinle aynı havayı teneffüs etmekten utanıyorum! Yaradanın laneti üzerinizde olsun.

        28

        SİBEL CAN

        Üzüntüm çok büyük... Ülkemizin dört bir yanını saran orman yangınlarından hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet ve tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

        29

        HAKAN ALTUN

        Türkiye yanıyor, insanlar ölüyor, içimiz yanıyor. Allah aşkına, bir şeyler yapın!

        30

        HANDE YENER

        Didim, Marmaris, Kütahya, Bodrum... Her yeri yakıyorlar. Türkiye'yi yakıyorlar. Allah belanızı versin inşallah. Yangınları çıkaranlar bulunmalı, en ağır cezayla cezalandırılmalıdır.

        31

        DENİZ SEKİ

        Bu kadar ilimizde peş peşe çıkan yangınlar normal değil ve asla kabul edilemez! Yanan güzelim ağaçlar, hayvanlar, sönen kaç yuva maddi-manevi hasar... Benim bu acıları izlemeye yüreğim yetmedi. Kızgınlığımı, kırgınlığımı anlatmaya kelimelerim yetmez. Çok üzgünüm.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ