Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Zorlu Center’a Yenilenebilir Enerji Sertifikası - İş-Yaşam Haberleri

        Zorlu Center, Zorlu Grubu şirketlerinden Zorlu Enerji ile yaptığı iş birliği ile kullandığı enerjiyi Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası(I-REC) ile belgelendirdi.

        Yapılan açıklamaya göre, Zorlu Center, alışveriş merkezi için aldığı bu sertifikayla Zorlu Enerji’nin Alaşehir I Jeotermal Santrali'nde ürettiği yeşil enerjiyi kullandığını belgelendirerek sürdürülebilir bir yaşam için yenilebilir enerji üretimi ve kullanımını teşvik ediyor.

        Zorlu Center’da bulunan Zorlu Enerji'nin yeni nesil enerji markası ZES’e ait elektrikli araç şarj istasyonlarının da elektrikli otomobillere sağladığı elektriğin, temiz enerjiden elde edildiğini Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) ile belgelendirdiği kaydedildi.

        REKLAM

        Mevcut birçok uygulamasının yanı sıra çevresel etkisini azaltacak birçok adım atan Zorlu Center'ın, aldığı ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi ile sürdürülebilir enerji kullanımı konusunda da adım attığı açıklandı.

        Zorlu Center'ın sürdürülebilirlik odaklı bu yaklaşımı doğrultusunda aldığı Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası(I-REC) ile tamamen gönüllük esasıyla yüzde yüz yenilebilir enerji kullanımına geçtiğini tescillemiş olduğu bildirildi.

        Yenilenebilir enerji yatırımlarını ve tüketimini yaygınlaştırmak amacı ile oluşturulan Yenilenebilir Enerji Sertifikaları (RECs-Renewable Energy Certificates), üretilen her birim elektriğin, kaynağından başlayarak tüketicilere ulaşana kadar takip edilerek güvenilir bir piyasa oluşturulmasını hedefliyor.

        Bu kapsamda RECS International tarafından geliştirilen I-REC (International Renewable Energy Certificate), tüketicilerin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanan enerjiyi tüketmesini sağlayabilmek için bilinçli bir seçim yapmasına katkı sağlıyor.

        #video#727269

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ