Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Düşük faizli 0.89 ve 0.99 konut kredisi başladı mı, ne zaman yürürlüğe girecek? 10 yıl vadeli yüzde 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları belli oldu mu ve hangi bankalar verecek? - Emlak Haberleri
        1

        9 Mayıs günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konut almayı kolaylaştıracak üç yeni paket getirileceğini açıklamıştı. Bu paketlerden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız yüzde 0.89 ve 0.99 faiz oranlı konut kredisine dair detayları araştırıyorlar. Düşük faiz oranlı yüzde 0.89 ve 0.99 konut kredisinin ne zaman başlayacağı ve hangi bakaların vereceği merak ediliyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

        2

        0,99 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURU KOŞULLARI

        Kabine toplantısı sonrasında konut satın almak isteyen kişilere müjde veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üç ayrı paket üzerinde durulduğunu açıkladı. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Konut almak isteyen ve konut yapan firmalarımızla ilgili müjdemiz var. Son dönemde fahiş yükselişler nedeniyle konut inşasında yavaşlama ve konut fiyatlarında çok büyük artışlar yaşandı. Vatandaşlarımızı bu arzi dalgalanmadan korumak amacıyla bir dizi tedbiri hayata geçirmeye karar verdik." şeklinde konuştu.

        3

        "İlk pakette 2 milyon değere sahip birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz.

        İkinci paket konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılıp döviz hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların merkez bankasına satılarak alınmasıyla bu paketten yararlanabilecekler.

        Konut değeri 2 milyon lirayla sınırlı bu paket 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0.89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin bir amacı da döviz ve altın varlıklarının Türk Lirası'na dönüşümünü teşvik etmektir."

        4

        "Üçüncü paket inşaat sektörüne yöneliktir. Mayıs ayı başı itibariyle asgari yüzde 40'ı tamamlanmış, asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayırdık. 1 yıl boyunca konut fiyatlarını sabit tutma taahhüdü veren firmalarımız belli rakama kadar 36 ay vade ile bu finansmandan yararlanabilecek." ifadelerini kullandı.

        5

        DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi ile ilgili sunulacak üç ayrı paketin hangi bankalardan çekilebileceği araştırılıyor. Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Detaylar açıklandığında haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ