Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Grand Slams 15 yaşındaki Gauff, Wimbledon'da Venus Williams'ı eledi! - Tenis Haberleri
        1

        Kadınlar dünya 313 numarası 15 yaşındaki Gauff, Wimbledon'da 5 şampiyonluğu bulunan 39 yaşındaki Venus Williams'ı eledi.

        2

        Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın ilk gününde, tek kadınlarda 2 numaralı seribaşı Naomi Osaka, tek erkeklerde ise 6 numaralı seribaşı Alexander Zverev ve 7 numaralı seribaşı Stefanos Tsitsipas elendi.

        3

        İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen çim kort turnuvasının ilk gün maçları tamamlandı. Birçok favori tenisçi, 2019 Wimbledon'a ilk turda veda etti.

        4

        Kadınlar dünya sıralamasının 39. basamağındaki Yulia Putintseva, Birmingham Klasik Turnuvası'nın 2. turunda elediği dünya 2 numarası Naomi Osaka'yı bir kez daha yendi. Putintseva, maçı 2-0 (7-6, 6-2) kazandı.

        5

        Günün en ilginç maçı, 15 yaşındaki Cori Gauff ile Wimbledon'da 5 şampiyonluğu bulunan 39 yaşındaki Venus Williams arasında oynandı.

        6

        Açık dönemde Wimbledon elemelerini geçerek ana tabloya kalan en genç tenisçi olan Gauff, 6-4'lük setlerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

        7

        Dünya 313'üncüsü Gauff, 1996 ABD Açık'ta bunu başaran Anna Kournikova'dan beri grand slam turnuvasında maç kazanan en genç kadın tenisçi oldu.

        8

        ABD'li genç tenisçi, maçın ardından gözyaşlarını tutamadı.

        9

        Williams kardeşlerin idolü olduğunu belirten Gauff, "Hayalimdeki eşleşmeydi, kazanabildiğim için çok mutluyum" dedi.

        10

        ABD Açık'ı iki kez kazanan Amerikalı tenisçi Tracy Austin,"Coco'nun adı yıllardır çok konuşuluyordu. Artık uluslararası olarak da tanınmaya başladı. Gerçekten o muazzam bir sporcu. Korta çıkıp idolu Venus'e karşı oynamak... Gergin ve heyecanlı olması için çok sebep vardı. O muhteşem olmak için eğitildi ve bu sadece bir başlangıç" dedi.

        11

        Erkeklerde üç kez Winbledon şampiyonu olan John McEnroe "Gauff sadece fiziksel olarak değil, zihinsel olarak da çok olgun. Oynama şekline bakın. 20 yaşında dünyanın bir numarası olmazsa buna çok şaşırırım" dedi.

        12

        7 YAŞINDA BAŞLADI

        Sporcu bir aileden gelen Gauff, 7 yaşında tenis oynamaya başladı. Eğitmeni, Georgia State Üniversitesi'nde basketbol oynamış olan babası Corey'di. Annesi Candi de geçmişte jimnastikçiydi.

        13

        Gauff iki yıl önce, sadece 13 yaşındayken, ABD Açık'ta gençler kategorisinde final oynayarak bunu başaran en genç tenisçi olmuştu.

        14

        Bir yıl ardından ise Fransız Açık tenis turnuvası Roland-Garros'ta genç kadınlar kategorisinde şampiyon oldu. Gauff'un bu yılki hedefi Wimbledon'da oynamaktı ancak dünya sıralamasındaki yeri Wimbledon için yeterli olmadı.

        15

        Ancak sonrasında Gauff, Wimbledon eleme turları final karşılaşmasında Belçikalı rakibi Greet Minnen'i 6-1'lik iki setle yenerek ana tabloda mücadele etme hakkı kazandı.

        16

        Venus ve Serena Williams kardeşlerin idolleri olduğunu söyleyen Gauff maç sonrası yaptığı açıklamada Venus Williams'ı yenmenin kendisi için de "şok" olduğunu söyledi. Gauff "Açıkçası bu benim hayalimdeki eşleşmeydi. Bu maçı kazanabildiğim için çok mutluyum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ