Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet 2019 yılının arama trendleri açıklandı! Unutulmayan sonuçlar... (En çok aranan kelimeler) - Teknoloji Haberleri

        2019 yılının arama trendleri belli oldu. Google her sene yeni yıldan günler önce yayınladığı Google Trends raporunu bu 11 Aralık 2019 tarihinde duyurdu. Bu yıl üç ana kategori altında (Genel, Kişiler, Nasıl Yapılır?) raporu açıkladı. Genel kategoride ilk sırayı "İstanbul Seçim Sonuçları 2019" aldı. İstanbul seçimleri, 2019 yılına damga vurmuştu. Seçim sonuçların itirazlardan sonra YSK, İstanbul seçimlerini yenilemişti. Seçimde öne çıkan isim "Ekrem İmamoğlu" kişiler kategorisinde ikinci sırada yer aldı.

        GENEL KATEGORİ

        Genel kategoride ikinci sıradayer alan "Geleceğe Nefes" kampanyasıTarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılmıştı. 11 Kasım’da 11 milyon fidan toprakla buluşturularak, kampanyaya katılanlara katılım sertifika verildi. Kampanya sosyal medyadan büyük ilgi gördü.

        REKLAM

        Genel kategoride dördüncü sırada yer alan "Deprem", İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğünde depremden sonra günlerce deprem olayları konuşuldu. Son günlerde meydana gelen Balıkesir depremleriyle konuşulmaya devam ediliyor.

        1) İstanbul Seçim Sonuçları 2019

        2) Geleceğe Nefes

        3) YSK

        4) Deprem

        5) Sigara Fiyatları

        6) Dolar Kuru

        7) Askerlik Son Dakika

        8) EYT

        9) İstiklal Marşı 10 Kıta

        10) Notre Dame Katedrali

        KİŞİLER KATEGORİSİ

        Yılın aranan kişiler kategorisinde "Emine Bulut" ilk sırayı aldı.Kırıkkale'de 43 yaşındaki Fedai Baran, eski eşini 10 yaşındaki kız çocuğunun gözü önünde boğazından bıçaklayarak öldürmüştü. O anlar lokantada bulunan bir kişi tarafından görüntülendi. Ayakta durmakta zorlanan Emine Bulut'un, "Ben ölmek istemiyorum" diyerek feryat ettiği görüldü. Görüntülerin sosyal medyada yayılması ile birlikte Türkiye'nin gündeminden günlerce düşmedi.

        Listenin üçüncü sırasında yer alan "Neslican Tay", 2019 yılında aramızdan ayrıldı. Türkiye onu kanserle olan mücadelesi ile tanımıştı. Sol bacağının kesilmesine neden olan kanser hastalığına karşı yürüttüğü mücadele azmi ile alkışları toplayan ve sosyal medya fenomeni haline gelen Neslican Tay'ı Türkiye unutmadı. Aramızdan ayrılan "Dilberay, Ayşen gruda, Tarık Ünlüoğlu, Devran Çağlar" listede ilk 10'da yerlerini aldılar.

        REKLAM

        Listenin dördüncü sırasında yer alan "Palu Ailesi", Türkiye'nin adeta kanını donduran itiraflarla tanındı.İçerisinde tecavüz, istismar ve cinayet gibi suçların bulunduğu Palu ailesi olayı Türkiye gündeminde günlerce konuşulmuştu.

        1) Emine Bulut

        2) Ekrem İmamoğlu

        3) Neslican Tay

        4) Palu Ailesi

        5) Tarık Ünlüoğlu

        6) Kerimcem Durmaz

        7) Dilber Ay

        8) Ayşen Gruda

        9) Devran Çağlar

        10) Demet Akbağ

        NASIL YAPILIR? KATEGORİSİ

        Türkiye'de en çok yapılışı merak edilen "Revani" seçildi. Daha sonra "Bekçilik başvurusu" takip etti. Diğer merak edilen sınavlardan "YKS" listede 7. sırada yer aldı.

        1) revani nasıl yapılır

        2) bekçilik başvurusu nasıl yapılır

        3) kestane nasıl yapılır

        4) tilavet secdesi nedir nasıl yapılır

        5) limonata nasıl yapılır

        6) sütlaç nasıl yapılır ev yapımı

        7) yks başvuru nasıl yapılır 2019

        8) kapuska nasıl yapılır

        9) barbunya nasıl yapılır

        10) piyaz nasıl yapılır

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ