Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel 3 bin kişi sıraya girdi!
        1

        Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi'nin geleneği bozmadı bu yıl da vatandaşlara domates fidesi dağıttı.

        2

        Mimarsinan Parkı'nda belediye tarafından dağıtılan domates fidelerinden almak için vatandaşlar sıraya girdi. 540 bin domates fidesinin dağıtıldığı etkinlikte, sıraya giren yaklaşık 3 bin kişi, uzun kuyruklar oluşturdu.

        3
        4

        Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Bu tohumlar, 'karabacak' olarak bilinen, Kayseri'mize ait bir tohumdur. Her yıl ciddi anlamda rağbet oluyor. İnsanların sabahın 5'inde gelip buraya sıra bekledikleri bir uygulama" dedi

        5
        6

        Bu yıl da 540 bin adet fideyi dağıtmaya başladıklarını kaydeden Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Bu uygulama, domates yetiştirenlerin daha sonra çekirdeğin çoğaltarak fide üretmesi için yapılmıştı. Biz de bu uygulamayı yıllardır devam ettirip vatandaşlarımıza fideleri dağıtıyoruz" diye konuştu.

        7
        8

        Domates fidesi almak için sabahın erken saatlerinde sıraya giren Özlem Yazlık ise "Bu fideleri 2 senedir bahçeme ekiyorum. Çok güzel verim alıyorum. Domatesler çok lezzetli oluyor. Buraya sabah namazdan sonra geldim. Çok yoğunluk vardı. Benim hobi bahçem var. Bu fideleri oraya ekeceğim" dedi.

        9