Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 81 ilin karnesi çıkarılacak - İş-Yaşam Haberleri
        .png
        .png

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İkinci 100 Günlük İcraat Programı’nı açıklarken "81 İl Karnesi Projesi'nin" uygulamaya alınacağını söyledi. Peki proje ne ve neyi hedefliyor? Merak edilen sorulara Habertürk yanıt aradı.

        PROJENİN BAŞINDA FUAT OKTAY VAR

        Habertürk'ten Çimen Çetin'in haberine göre projenin başında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay var. Adalet-güvenlik-ekonomik durum- sağlık ve eğitim gibi başlıklar tek tek analiz edilecek.

        Nüfusa, bölgeler arasındaki farka bakılacak. Toplumun farklı kesimlerinden alınacak görüşlerle çözüm üretilmesi sağlanacak. Bir yandan çözüm önerileri sıralanırken, diğer taraftan da yatırımlar ve reformlar zamanında yerine getirilecek

        REKLAM

        İLK 100 GÜN İLE GELİŞMİŞLİK ENDEKSİ OLUŞTURULDU

        İlk 100 günlük eylem planı çerçevesinde veriler toplanmıştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığındaki ekip, o verilerle bir gelişmişlik endeksi oluşturdu.

        Bu endeks, yapılan yatırımların ve faaliyetlerin il düzeyindeki etkisini de ortaya koyacak. 81 il için hesaplanacak endeks cumhurbaşkanlığı tarafından izleme ve değerlendirme aracı olarak kullanılacağı gibi, talep eden kurumlarla da paylaşılabilecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ