Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım A Milli Takım sakatlık raporu - Haberler - Futbol Haberleri
        1

        EURO 2020 için geri sayıma geçen A Milli Takımımız, üst üste gelen sakatlık haberleriyle sarsıldı. Ay-yıldızlılarda son olarak Cenk Tosun ile Ozan Kabak kulüplerinde sakatlanırken bu durum başta teknik direktör Şenol Güneş olmak üzere tüm ülkeyi üzdü.

        2

        Güneş yönetiminde herkesin beğenisini kazanan milliler, adeta nazara gelirken sakatlanan oyuncuların durumları ve dönüş tarihleri ise şöyle:

        3

        DORUKHAN TOKÖZ

        Sakatlık: 6 Ekim 2019
        Dönüş: 16 Mart 2020

        Beşiktaş'ın ligin ilk yarısında oynadığı Alanyaspor maçının 69. dakikasında talihsiz bir an yaşamıştı.

        4

        Milli futbolcunun diz kapağı yerinden çıkmış ve tekrar yerine oturmuştu. Ertesi gün ameliyat olan Dorukhan'ın bu ay sahalara dönmesi planlanıyor.

        5

        YUSUF YAZICI

        Sakatlık: 21 Aralık 2019
        Dönüş: 27 Nisan 2020

        Bu yaz Trabzonspor'dan rekor bonservis bedeliyle Fransa ekiplerinden Lille'e transfer olan Yusuf Yazıcı, Monaco'ya 5-1 yenildikleri Ligue 1 maçını 38. dakikasında oyuna girmiş, 87. dakikada ise oyundan çıkmak zorunda kalmıştı.

        6

        Sağ diz ön çapraz bağları kopan Yusuf Yazıcı'nın uzun süre sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. 22 yaşındaki yıldızın, mayıs ayında sahalara dönmesi bekleniyor.

        7

        MERİH DEMİRAL

        Sakatlık: 12 Ocak 2020
        Dönüş: 12 Temmuz 2020

        Bu yaz transfer olduğu Juventus'ta formayı kapan Merih Demiral, kariyerinin zirvesini yaşarken ağır bir sakatlık yaşamıştı. Serie A'nın 19. haftasında Roma'yla deplasmanda oynanan karşılaşmaya ilk 11'de başlayan milli futbolcu, mücadelenin 16. dakikasında sakatlanmış ve oyundan çıkmak zorunda kalmıştı.

        8

        'Savunma bakanı' yakıştırmaları yapılan genç savunmacı, Avusturya'nın Innsbruck kentinde sol dizinden ameliyat olmuştu. Juventus, başarılı stoperin 6-7 ay sahalardan uzak kalacağını duyurmuştu. Merih Demiral'ın temmuz ayının ortalarında yeniden sahalara dönmesi bekleniyor.

        9

        NAZIM SANGARE

        Sakatlık: 13 Ocak 2020
        Dönüş: Mart 2020

        Sadece Antalyaspor'un değil, ligin en istikrarlı oyuncularından olan Nazım Sangare, kırmızı-beyazlıların devre arası kampında dizinden sakatlanmıştı.

        10

        Geçen ayın sonlarında fizyoterapist eşliğinde takımdan ayrı çalışmalara başlayan milli futbolcunun yaklaşık 1 ay içinde sahalara dönmesi bekleniyor. Nazım, Antalya ekibinde ilk yarı en fazla süre alan futbolcu, olmuştu. Tüm maçlarda forma giyen 25 yaşındaki futbolcu, toplam 1530 dakika sahada kalmıştı.

        11

        OZAN KABAK

        Sakatlık: 1 Mart 2020
        Dönüş: 30 Haziran 2020

        Schalke 04'de ülkemizi temsil eden Ozan Kabak, Bundesliga'nın 24. haftasında cumartesi günü Schalke 04'ün deplasmanda Köln'e 3-0 mağlup olduğu karşılaşmada sakatlanarak 29. dakikada oyundan çıkmıştı. Alman kulübünden yapılan açıklamada, Ozan Kabak'ın, bu mücadelede girdiği ikili mücadelede yere düşmesi sonucunda bel omurgasındaki 2, 3 ve 4. omurunda kırık meydana geldiğinin tespit edildiği belirtilmişti.

        12

        Açıklamada, genç futbolcunun 9-12 hafta sahalardan uzak kalacağı ve sezonu kapatma riskiyle karşı karşıya olduğu kaydedildi. Ozan'ın haziran ayının sonlarında sahalara dönmesi bekleniyor.

        13

        CENK TOSUN

        Sakatlık: 2 Mart 2020
        Dönüş: 3 Eylül 2020

        Devre arasında Crystal Palace'a kiralanan Cenk Tosun, kulübün gerçekleştirdiği antrenmanda dizinden sakatlandı. İngiltere basınında çıkan haberlere göre Cenk, 6-7 ay sahalardan uzak kalacak.

        14

        Crystal Palace ile olan kiralık sözleşmesi feshedilen milli yıldız, tedavi olmak için bonservisinin bulunduğu Everton'a geri döndü. Cenk'in rehabilitasyon sürecinin ardından eylül ayının başında sahalara dönmesi bekleniyor.

        15

        EURO 2020'de A Grubu'nda yer alan Türkiye; Roma'da 12 Haziran'da İtalya, Bakü'de 17 Haziran'da Galler ve 21 Haziran'da İsviçre ile karşı karşıya gelecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ