Ahmet Özer'e terör davasında tahliye kararı
Yaklaşık 9 ay önce tutuklandıktan sonra görevden alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar yargılandığı davada 2. kez hakim karşısına çıktı. Dosyada yer alan tanıkların dinlendiği davada, savcı Özer'in tutukluluğunun devamını istedi. Aradan sonra mahkeme Ahmet Özer için adli kontrol şartıyla tahliye kararı verdi. Özer, belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında hala tutuklu bulunuyor. Habertürk'ten Ceylan Sever'in haberi..
ABONE OLİstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri’deki Marmara Ceza İnfaz Kurumları'nın karşısında bulunan duruşma salonlarında yapılan duruşmada tutuklu sanık Ahmet Özer ve avukatları yer aldı.
Duruşmaya CHP Milletvekilleri Turan Taşkın Özer, Sezgin Tanrıkulu, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP yöneticileri, gazeteciler ve çok sayıda izleyici katıldı.
Tanıklar arasında yer alan ve Ahmet Özer ve avukatlarının tanıklığına karşı çıktığı Erkan Çakır, duruşmaya sesli ve görüntülü bilişim sistemi (SEGBİS) yöntemiyle tutuklu bulunduğu cezaevinden katıldı. Ahmet Özer’in kendisinden daha önce şikayetçi olduğu ve yargı süreci devam eden Çakır, ifadesine "Ahmet Özer ile bir husumetim yoktur" diyerek başladı. Çakır'a Ahmet Özer ile ilgili “Ahmet Özer PKK destekçisidir” şeklindeki tweeti soruldu.
Çakır ifadesinde "Ben kamuoyu araştırmacısıyım, 3 dönem CHP'de görev aldım. Ahmet Özer’in İmamoğlu tarafından aday gösterilmesine tepki gösterdim. Çünkü ben devletçi CHP'nin 6 okunu benimseyen Kürt bir insanım. Sosyal medyamda Ahmet Özer PKK destekçisidir, aday olmamalıdır dedim. Şimdi ne için burada yargılanıyor hepimiz biliyoruz. Bunları dedim diye hem Mersin'de hem de İstanbul'da yargılandım. Şu anda Ahmet Özer neden tutuklu? PKK destekçisi olduğu için. Ben de bunu söylediğim için yargılanıyorum." şeklinde konuştu.