Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ALES sınav başvuruları ne zaman? 2019 ÖSYM sınav takvimi ALES başvuru ve sınav tarihi

        ALES sınav başvuruları ne zaman? sorusu adaylar tarafından soruluyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ALES yani Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na dair detayları resmi internet sitesi üzerinden paylaştı. ÖSYM'nin sınav takvimine göre, ALES sınavına dair detaylar haberimizde.

        ALES SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN? SINAV TARİHİ

        ÖSYM'nin takvimine göre, ALES başvuruları 5 Mart 2019 ile 13 Mart 2019 tarihleri arasında alınacak. ALES sınavı 5 Mayıs 2019'da gerçekleştirilecek. ALES sınav sonuçları ise 30 Mayıs 2019 tarihinde adayların erişimineaçılacak. ALES başvuruları için ise henüz kılavuz yayınlanmadı.

        ÖSYM GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN
        REKLAM

        ALES NEDİR?

        ALES: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı

        Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca,

        - yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda,

        - ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,

        - yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ