Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ALES SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2023 | ALES sınav sonuçları açıklandı! ALES sınav sonucu nasıl öğrenilir?
        1

        Büyük bir merakla beklenen 2023 ALES/1 sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, ALES sonucu sorgulama işlemi ÖSYM AİS ekranı üzerinden yapılabiliyor. Hatırlanacağı gibi, ALES/1 sınavı yurt genelinde binlerce adayın katılımıyla 16 Nisan 2023 tarihinde yapılmıştı. Peki, 2023 ALES sonuçları ne zaman ve nereden öğrenilir? ALES sınav sonucu sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar

        2

        ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        16 Nisan 2023 tarihinde uygulanan 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2023-ALES/1) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

        Adaylar, sınav sonuçlarına 10 Mayıs 2023 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir.

        3

        ALES/1 SONUÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

        Adaylar ALES sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmi internet sitesi https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden ya da mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. ALES sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

        ALES/1 SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

        4

        2023 ALES SINAVLARI NE ZAMAN?

        ALES/1 16 Nisan 2023

        ALES/2 20 Ağustos 2023

        ALES/3 19 Kasım 2023

        5

        ALES SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?

        Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

        6

        Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

        ALES SINAV SONUCU SORGULAMAK TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ