Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Düzce'de heyelan nedeniyle kapanan Bolu Tüneli ne zaman açılacak? Bolu Valisi Ahmet Ümit açıkladı!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Anadolu Otoyolu, Bolu Dağı Tüneli'nin Düzce girişinde, meydana gelen heyelan nedeniyle güzergahın Ankara yönünde 3 şerit, İstanbul yönünde 1 şerit olmak üzere trafiğe kapatıldı. Dün saat 19.50 sıralarında meydana gelen heyelanın şiddeti ise gün ağarınca ortaya çıktı. Ekipler, havanın aydınlanmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandırdı. Yolda incelemelerde bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, "Yeni problemlerin yaşanmaması halinde pazartesi gün içinde yolun trafiğe açılması planlanmaktadır" dedi.

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, Anadolu Otoyolu, Bolu Dağı Tüneli'nin Düzce girişinde heyelan meydana geldi.

        Heyelan nedeniyle güzergahın Ankara yönünde 3 şerit, İstanbul yönünde 1 şerit trafiğe kapatıldı. Trafik akışı İstanbul istikametinde Abant'tan, Ankara istikametinde ise Kaynaşlı'dan D-100'e aktarılıyor.

        REKLAM

        Bölgeye jandarma, polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, heyelanda herhangi bir aracın toprak altında kalıp kalmadığını araştırıyor.

        Ayrıca ekipler, toprak kayması riskine karşı bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Heyelanın iftar saatine denk gelmesi sayesinde bölgede araç geçişinin az olduğu belirtildi. Öte yandan heyelan sonucu toprak ve kaya parçalarının yolda yaklaşık 50 metrelik kısmı kapladığı görüldü.

        TOPRAK KAYMASI RİSKİNE KARŞI ÖNLEMLER ALINDI

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, heyelan meydana gelen Bolu Dağı Tüneli'nde yolu açmak için çalışmalara başladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bolu Dağı Tüneli'nin Düzce girişinde meydana gelen heyelan sonucu Ankara yönü girişindeki 60 metrelik alan toprakla kaplandı.

        Heyelandan Ankara yönünde 3 şerit, İstanbul yönünde ise 1 şerit etkilendi. Ancak toprak kayması riskinin devam etmesi nedeniyle tedbir amaçlı yol, çift yönlü kapatıldı. Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, bölgede yolu açmak için çalışmalara başlarken, trafik akışı İstanbul istikametinde Abant'tan, Ankara istikametinde ise Kaynaşlı'dan D-100'e aktarılıyor. Açıklamada, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

        Heyelanın ardından bölgeye jandarma, polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, heyelanda herhangi bir aracın toprak altında kalıp kalmadığını araştırdı. Ayrıca ekipler, toprak kayması riskine karşı bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Heyelanın iftar saatine denk gelmesi sayesinde bölgede araç geçişinin az olduğu belirtildi.

        BOLU VALİSİ ÜMİT'TEN AÇIKLAMA

        Bolu Valisi Ahmet Ümit, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.Ümit, gazetecilere, saat 19.50 sıralarında, iftar vaktinde Bolu Dağı Tüneli'nin Ankara istikameti Düzce girişinde heyelan meydana geldiğini söyledi."En önemli tesellimiz; heyelan altında herhangi bir araç ya da bir canlı kalmadı." diyen Ümit, yolun tedbir amaçlı çift yönlü ulaşıma kapatıldığını kaydetti.

        Ümit, ekiplerin bölgede toprak kayması riskine karşı tedbir aldığını, heyelanın atıklarını temizlemeye başladığını aktararak, "Neticede burası temizlense de teknik elemanlar, mühendisler tarafından konu incelenip izin verilinceye kadar yolu kapalı tutmak mecburiyetindeyiz şu aşamada." dedi.Trafik akışının Abant ve Kaynaşlı'dan D-100 kara yoluna yönlendirildiğini aktaran Ümit, herhangi bir problemin olmadığını dile getirdi.Ümit, bölgenin bu yıl yoğun kar yağışı aldığına, lodosla birlikte kar erimelerinin arttığına işaret ederek, olası olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

        GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

        heyelanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte çalışmalara ağırlık veren ekipler, yolu trafiğe açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yolun İstanbul istikametindeki toprak yığını iş makinelerinin yardımıyla kaldırıldı. Ekipler Ankara yönünde çalışmalarını sürdürüyor.

        Ulaşımın kapalı olması nedeniyle trafik, İstanbul yönünde Abant gişelerinden, Ankara yönünde ise Kaynaşlı gişelerinden D-100 karayoluna yönlendiriliyor. Otoyolun ekiplerin yapacağı çalışmaların ardından ulaşıma açılacağı bildirildi.

        NE ZAMAN TRAFİĞE AÇILACAK?

        Bolu Valisi Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün heyelan nedeniyle kapanan Bolu Dağı Tüneli geçişinin açılmasına yönelik çalışmaların etkin şekilde sürdüğünü belirterek, "Yeni problemlerin yaşanmaması halinde pazartesi gün içinde yolun trafiğe açılması planlanmaktadır. Sabırlarından dolayı sürücülerimize teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

        Bolu Valisi Ahmet Ümit, heyelanın yaşandığı bölgede de incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından açıklama yapan Ümit, mühendislerin çalışmalarını sürdürdüğünü ve yarın yolun açılmasının planlandığını belirterek, şunları söyledi:

        "Dün akşam 19.50'den itibaren her iki istikamete de kapatmak zorunda kaldık. Çünkü tünelin tam üzerinden ciddi bir heyelan yaşandı. Dün akşamdan itibaren bu zeminin kaldıracağı miktarda araç ve personelle beraber karayolları ekiplerimiz tarafından hızla çalışmalarımız başlatıldı. Gece boyunca devam etti. Bundan sonra da devam edecek.

        Burada hava şartları her zaman değişik olabiliyor. Bolu'da hava güneşliyken burada ciddi şekilde yağmur yağıyor. Ama bu çalışmalar her şeye rağmen devam edecek. Önümüze başka bir sürpriz çıkmazsa, aksilikle karşılaşmazsak yarın gün içerisinde açılması planlanıyor. Çalışmalar buna göre yürütülüyor. Fakat heyelanın geldiği yerin de belli bir kontrol altına alınması gerekiyor. Oralarda neyle karşılaşacağımızı ilerleyen saatlerde teknik ekipler görecek. Duruma göre değişirse de en geç yarın gün içerisinde açmayı planlıyoruz.

        Mühendislerin verdiği karara göre hareket edilecektir. Karayolları uzmanları bu konuda oldukça başarılılar. Gerekli incelemeleri yapacaklar ve karar vereceklerdir. Gönlümüz bütün şeritler açık olsun istiyor. Şu anda normal şartlarda İstanbul istikametine geçiş verilebilir ama şu anda risk devam ettiği için burayı da kapatmak mecburiyetindeyiz. Her iki tarafın da riski en azından kontrol edilebilir hale geldikten sonra açılacaktır. Şu aşamada kapalı" dedi.

        'MENGEN YOLU TEK YÖNLÜ AÇILACAK'

        Dün akşam saatlerinde meydana gelen heyelan sebebiyle kapanan Bolu-Mengen yolunun da tek yönden gelişli gidişli açılacağını söyleyen Vali Ümit, "Mengen yolunda da aynı saatlerde heyelan oldu. Orada da yol kapandı. Gökçesu beldesinden trafiği vermiştik. Burada da D100’den veriyoruz. Dün akşamdan bu tarafa çalışmalar devam ediyor. Bu akşam tek yönden gelişli gidişli trafiği vereceğiz inşallah. Yollardan birisi geliş gidiş açılacak. Ama diğer kısmı kapalı kalacak. Bir süre daha kontrol altında tutulacak" ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ