Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Annelerinin izinden gittiler! - Magazin haberleri
        1

        * BERGÜZAR KOREL VE ANNESİ HÜLYA DARCAN

        Bergüzar Korel, sahnelerin usta isimlerinden Tanju Korel ve Hülya Darcan'ın kızı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezunu olan Korel, okul hayatı boyunca birçok oyun ve kısa filmde yer aldı.

        Bergüzar Korel, aynı zamanda Devlet Tiyatrosu Kuva-yi Milliye oyununda yardımcı oyunculuk yaptı. Şimdilerde Halit Ergenç ile evli olan ve üçüncü kez anne olmaya hazırlanan ünlü oyuncu, sürpriz hamileliği sebebiyle rol alacağı diziye veda etmek zorunda kaldı.

        2

        "Binbir Gece", "Vatanım Sensin" ve "Karadayı" gibi birçok projede rol alan Korel, konuyla ilgili şunları söylemişti:

        Sete çıkmaya hazırlanırken ailecek de bizi çok şaşırtan bir sürpriz ile karşılaşarak, hamile olduğumu öğrendim. Hamile olmam projeye devam etmeme engel değilken, artan vakalar yüzünden çekimlerimizi ileri bir tarihe attığımızda maalesef fiziksel değişimim karaktere ve projemize uygun olmayacağı için aylardır üzerinde çalıştığımız işimizi erteleme kararı almak zorunda kaldık. Bir yandan minik bebeğimiz, bir yandan çok kıymetli insanlar ile büyük bir emek vererek, üzerine çalıştığımız bu projeye veda etmek... Benim için hiç kolay değil...

        3

        * ŞEVVAL SAM VE ANNESİ LEMAN SAM

        Bir diğer isim ise Şevval Sam... Şarkıcı, 1973 yılında Leman Sam ve Selim Sam'ın birlikteliğinden dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda okuyan Sam, ardından İstanbul Zincirlikuyu İnşaat Teknik ve Yapı Meslek Lisesi restorasyon bölümünü bitirdi.

        Yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünde tamamlayan Şevval Sam, ailenin sanatçı üyeleri arasında yer alıyor. Annesinin izinden giden Sam, 2006'da yayınladığı "Sek" albümüyle müzik kariyerine ilk adımı attı.

        4

        1993-1998 yılları arasında yayınlanan "Süper Baba" adlı yapımdaki "Deniz" karakteriyle de büyük beğeni toplayan Şevval Sam, daha sonra çeşitli film ve dizilerde rol aldı.

        "Müzik benim anadilim" diyen sanatçı, "Hem şarkıcılık hem de oyunculuk işine nasıl yetişiyorsunuz?" sorusuna, "İşimi çok severek yaptığım için pek yorulmuyorum. Hepsini severek yapıyorum" şeklinde yanıt vermişti.

        5

        * YASEMİN KAY ALLEN VE ANNESİ SUNA YILDIZOĞLU

        Yasemin Kay Allen, Yeşilcam'ın başarılı oyuncularından biri olan Suna Yıldızoğlu'nun kızı. Son dönemde yıldızı parlayan Allen, Müjdat Gezen Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Annesinin yolundan giden oyuncu, Özcan Deniz'in yazıp, yönettiği ve başrolünde yer aldığı "Su ve Ateş" filminde canlandırdığı "Yağmur" karakteriyle sinemaya adım attı.

        6

        Yasemin Allen, bir röportajında annesinin kendisini güçlü ve kendinden taviz vermeyen bir kadın olarak büyüttüğü için bu sektöre girerken ufak nasihatlerde bulunduğunu ve çıkardığı işe de güvendiğini söylemişti.

        7

        * YASMİN ERBİL VE ANNESİ NERGİS KUMBASAR

        Yasmin Erbil, ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in 1989-1996 yılları arasında evli kaldığı Nergis Kumbasar ile birlikteliğinden dünyaya geldi. Erbil de annesinin yolundan giderek, oyunculuğa adım atan isimler arasında yer alıyor. Londra'da eğitim alan Yasmin Erbil, ilk deneyimini Mustafa Uğur Yağcıoğlu'nun "Dünyanın En Güzel Kokusu 2" filminde yaşadı. Ünlü isim, filmde "Bade" rolüne hayat verdi.

        8

        "Reklamcılık okurken ikinci sınıfta kaydımı dondurdum, içimdeki ses başka bir yere ait olduğumu söyledi, genlerim de oyunculuğa yönlendirdi" diyen Erbil, "Annem aldığım tiyatro ve bale eğitiminde gördüğü yeteneğin heba olmaması gerektiğini düşündü. Oyunculuk yapmanın beni daha başarılı kılacağını, mutlu edeceğini düşünüyor. Beni tanıyanlar babamın pratik zekâsına ve hazırcevaplığına sahip olduğum yönünde hemfikir olunca bayrağımın sembolünü oyunculuk ve türevleri olarak belirledim. Pratik zekâ ve hazırcevaplığımdan dolayı sunuculukta başarılı olabileceğimi düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

        9

        * ÇAĞLA IRMAK VE ANNESİ HÜLYA GÜLŞEN IRMAK

        Hülya Gülşen Irmak'ın kızı Çağla Irmak, "Kırgın Çiçekler"de canlandırdığı "Kader" karakteri ile adını duyurdu. Annesi de kendisi gibi oyuncu olan Irmak, Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nden mezun oldu.

        10

        Oyunculuk dünyasına "Bizim Evin Halleri" dizisi ile adım atan Çağla Irmak, 2018'de yönetmen koltuğunda Murat Şeker’in oturduğu, başrollerinde ise Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Murat Akkoyunlu ve Timur Acar’ın yer aldığı "Çakallarla Dans 5" filminde "Leyla" karakterine hayat verdi.

        Anne-kız, ilk kez Çağla Irmak 12 yaşındayken birlikte kamera karşısına geçmişti.

        11

        * DERYA ŞENSOY-MÜJGAN FERHAN ŞENSOY VE ANNELERİ DERYA BAYKAL

        Derya Baykal'ın 1988-2004 yılları arasında evli kaldığı Ferhan Şensoy ile birlikteliğinden Derya ve Müjgan Ferhan adında iki kız dünyaya geldi. Ailenin sanatçı üyeleri arasında yer alan Derya ile Müjgan Ferhan, birçok projede yer aldı.

        2013 yılında babasının yazıp, yönettiği "Masal Müfettişi" adlı oyunun dekor ve kostüm tasarımını yapan Derya Şensoy, aynı sene "Doksanlar" dizisinde "Tuğba Karaman Tuncay" karakterini canlandırarak, ilk televizyon deneyimini yaşadı.

        Ardından "Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı" filmiyle sinema dünyasına adımını atan Şensoy, "Hesapta Aşk", "Mayıs Kraliçesi", "Deliormanlı", "Çakallarla Dans 4" ve "Vezir Parmağı" gibi yapımlarda rol aldı.

        12

        Anne ve babasının izinden giden Müjgan Ferhan Şensoy ise, ilk oyunculuk deneyimini, 2002 yılında "Sahibinden Satılık Birinci El Orta Oyunu-Ortaoyuncular Tiyatrosu"nda rol alarak yaşadı. Cem Öget ile dünyaevine giren Şensoy, şimdilerde ilk bebeğini kucağına almak için gün sayıyor.

        13

        * ÇAĞRI MÜFTÜOĞLU VE ANNESİ EMEL MÜFTÜOĞLU

        "Hovarda" isimli şarkısıyla 90'lı yıllarda adını duyuran Emel Müftüoğlu'nun kızı Çağrı Müftüoğlu da annesinin izinden gidiyor. Müftüoğlu'nun Oğuz Müftüoğlu ile evliliğinden dünyaya gelen kızı, Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünden mezun oldu.

        Ardından ilk albümünü 2009 yılında yayınlayan Çağrı Müftüoğlu, dört şarkısının sözü ve müziğini kendisi yazdı. Bir dönem "Çocuklar Duymasın"da rol alan şarkıcının kızı, geçtiğimiz yıl ekim ayında ise annesinin "Kal Benimle" isimli şarkısını tekrar okuyarak gündeme geldi.

        14

        * GÜLŞAH SOYDAN VE ANNESİ HÜLYA KOÇYİĞİT

        Gülşah Soydan, Türk sinemasının ünlü yıldızlarından Hülya Koçyiğit ile bir dönemin gözde futbolcusu Selim Soydan'ın tek çocuğudur. Yeşilçam'ın usta oyuncusu Hülya Koçyiğit'in kızı olan Soydan, küçük yaşlarda kameralar karşısına geçti. Ünlü isim, annesinin izinden giderek, "Arkadaş", "Gülçiçek", "Kader", "Güllüşah ile İbo", "Gülşah Küçük Anne" gibi filmlerde rol aldı.

        Daha sonra Ender Alkoçlar ile tanışınca sinemada kariyer yapmak yerine evliliği tercih eden Gülşah Soydan, henüz 18 yaşındayken dünyaevine girdi. Soydan, ardından Aslışah ve Neslişah adında iki kız çocuğu dünyaya getirdi.

        15

        * DEREN TALU VE ANNESİ DEFNE SAMYELİ

        Deren Talu, 1996 yılında ABD'de dünyaya geldi. Manken, sunucu ve eski Türkiye güzellerinden Defne Samyeli ile Eren Talu'nun iki kızından biri olan Talu, lise eğitimini ENKA Okulları'nda tamamladı. Üniversite eğitimini Los Angeles'ta alan Deren Talu, ardından annesi Defne Samyeli gibi manken olmayı istedi.

        Bu yoldaki ilk adımını Atıl Kutoğlu'nun defilesinde atan Talu, daha sonra, "Son Kale: Hacıbey" filmi ile izleyici karşısına geçti. Rol aldığı ilk projede erkek kılığına giren Deren Talu, "En çok dövüş sahnelerinde zorlandım. Kılıcın ağırlığı ve onu taşıyabilmek zordu. Hatta bileğimde iz kaldı ama güzel bir anı oldu" demişti.

        16

        Deren Talu'nun yer aldığı filmin özel gösterimine katılan Defne Samyeli, "Kızlarınızla birlikte bir filmde rol almak ister misiniz?" sorusuna şu yanıtı vermişti:

        Kızlarımla projenin ne olduğuna bağlı. Aslında bize geldi ve görüştük. İlk işlerimizin öyle olmasını istemezdim ama sonra keyifli olabilir. Biz evde kendi aramızda çok konuşuyoruz. Bizim senaryo denemelerimiz var. Bakarsınız biz yazarız. Yazdığımız projeler var, romantik komedi. Ben ve arkadaşım yazdı. Bir de dram. Pandemi öncesi yazmaya başladım. İnşallah seyirciyle buluşturma imkanım olur.

        Öte yandan ablası gibi oyuncu ve manken olmak isteyen Derin Talu da modayla ilgileniyor.

        17

        * GİZEM İMRE VE ANNESİ YEŞİM SALKIM

        Gizem İmre, şarkıcı ve oyuncu Yeşim Salkım'ın Mustafa İmre ile evliliğinden dünyaya geldi. 1990 doğumlu olan İmre, 2017 yapımı olan "Büyü" adlı filmde annesi Yeşim Salkım ile birlikte canlandırdığı rol ile tanındı.

        Gizem İmre, geçtiğimiz senelerde verdiği bir röportajda, "Yeşim Salkım'ın kızı olmak benim gibi biri için çok zor. Fakat bir o kadar da 'İyi ki onun kızıyım' diyorum çünkü yaşadığı onca şeye rağmen hala ayakta ve pes etmiyor. Onun kızı olmak gurur verici" ifadelerini kullanmıştı.

        18

        * MÜJDE AR VE ANNESİ AYSEL GÜREL

        Müjde Ar da annesi Aysel Gürel'in izinden giderek, oyunculuğa adım atan ünlü isimlerden... Ar, şair, oyuncu ve edebiyat öğretmeni olan Aysel Gürel ile gazeteci Vedat Ebrem'in ilk çocukları olarak dünyaya geldi.

        İlk kez sekiz yaşında Oraloğlu Tiyatrosu'nda sahneye çıkan Müjde Ar, 1970'lerin başlarında tiyatro ve fotoroman oyunculuğu, fotomodellik ve mankenlik yaptı.

        Oyuncu, Halit Refiğ'in yönetmenliğini yaptığı, Halid Ziya Uşaklıgil'in ünlü romanının ilk televizyon uyarlaması olan "Aşk-ı Memnu" dizisindeki "Bihter" rolü ile bir anda şöhret oldu ve sinemaya geçti. 1977 ile 1981 arasında çok sayıda filmde oynayan Ar, bu sırada şarkıcı olarak sahneye de çıktı.

        19

        "Deli Kan" ve "Ah Güzel İstanbul" gibi yapımlarda rol almaya başlayan Müjde Ar, sinemada kadın kimliğini özgürleştiren, kadın cinselliğine farklı bir bakış açısı getiren filmlerin unutulmaz oyuncusu oldu ve Türk sinemasındaki kadın temsilinin değişmesini sağladı.

        Ünlü oyuncu, yönetmenliğini Mustafa Altıoklar'ın yaptığı "Ağır Roman"da "Tina" karakterini, Sinan Çetin'in yönettiği, 2000 yapımı "Komser Şekspir"de emektar bir hayat kadınını, "Eğreti Gelin"de ise yaşına göre olgun davranmayan oğlu Ali'yi evlendirmeye çalışan "İffet"i canlandırdı.

        Müjde Ar, sanat hayatında Atıf Yılmaz, Zeki Ökten, Halit Refiğ, Osman F. Seden, Nejat Saydam, Kartal Tibet, Ertem Eğilmez, Şerif Gören, Sinan Çetin, Ömer Kavur, Başar Sabuncu, Mustafa Altıoklar ve Serdar Akar gibi yönetmenlerin çok sayıda filmlerinde rol aldı.

        20

        * SU EL ROMAN VE ANNESİ TUĞBA ALTINTOP

        Tuğba Altıntop'un 1996-2003 yılları arasında evli kaldığı Rafet El Roman ile ilişkisinden Su ve Şevval adında iki kızı dünyaya geldi.

        Model ve şarkıcı olan Tuğba Altıntop'un büyük kızı Su El Roman, 2019 yılında "I Sohuld Have Known" adlı şarkısıyla müzik dünyasına giriş yaptı. Annesinin izinden giden Su, geçtiğimiz yıl ise "Jokeria" adlı single'ı ile adından söz ettirdi. Ayrıca eğitimini Darmstadt Teknik Üniversitesi'nde tamamlayan Su El Roman, zaman zaman Instagram hesabından yayınladığı gönderilerle de gündeme geliyor.

        21

        * YAĞMUR ÜNAL İLE ANNESİ TÜRKAN ŞORAY

        Yağmur Ünal, Türkan Şoray'ın Cihan Ünal ile evliliğinden dünyaya gelen kızı. İlk ve ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra liseyi İsviçre'de okuyan Ünal, üniversitedeyken reklam ajanslarında stajlar yaptı.

        Annesinin izinden giden Yağmur Ünal, New York'taki bir medya şirketinde 6 ay staj görmesinden sonra İstanbul'a döndü ve yapım şirketi kurdu.

        Ünal, ilk olarak 2013 yılında yayınlanan "Çılgın Teyzeler" adlı yarışma programının yapımcılığını üstlendi.

        Yağmur Ünal, 2015 ayında Muğla'nın Menteşe ilçesinde çekimlerine başladıkları, senayosunu Onur Ünlü’nün yazdığı "Uzaklarda Arama" filminin yapımcı koltuğunda da yer aldı. "Uzaklarda Arama'nın" yönetmenliğini ise annesi Türkan Şoray yapmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ