Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Ekonomik İş Birliği Teşkilatı (EİT) üye devletleri tarafından 2025 yılının Turizm Başkenti seçilen Erzurum'un yöresel lezzetleri ve kültürü Antalya'da tanıtılıyor.

Read more!

Antalya Erzurumlular Derneği tarafından düzenlenen ve Erzurum Valiliği ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Antalya'daki 3'üncü Erzurum Günleri, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını ziyarete açtı. Fuarın ilk gününde Antalya'da yaşayanlar etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

Odun ateşinde pişirilen Erzurum cağ kebapları ve kadayıf dolmaları yenildi. Erzurum Günlerinin ilk gününde ziyaretçiler arasından seçilen 4 vatandaş Erzurum Cağ Kebabı yeme yarışmasına katıldı.

.png
.png

Organize edilen en hızlı cağ kebaplarını bitiren yarışmacıya Oltu taşından yapılan tespih hediye edildi.

Erzurum kültürünün yansıtıldığı stantlarda tespih ustaları hem canlı performanslar yaparak vatandaşlara Oltu taşının özelliklerini anlatıyor hem de el işlemeli tespih koleksiyonlarını sergiliyor.

Erzurum Vali Vekili Mustafa Berk Çelik, Antalyalı vatandaşların fuara ilgi gösterdiklerini belirterek, "Erzurum Tanıtım Günleri kapsamında bugün Antalya'dayız. Erzurum'un dadaş kültürünü Antalya'ya tanıtmaya geldik. Erzurum, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı başkenti seçilmişti. 26 Ocak Pazar akşamına kadar Antalya Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'ndeyiz. Tüm Antalyalıları buraya davet ediyoruz" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ