Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ekiplerin zor anları!

        Bayraklı'daki Manavkuyu Mahallesi'nde yer alan 7 katlı apartmanın 5'inci katındaki dairede yıllardır kedi ve köpeklerin kapalı tutulduğu, hayvanların kötü koşullarda ölüme terk edildiği iddiaları ve evden gelen kötü kokular üzerine apartman sakinleri durumu Bayraklı Kaymakamlığı ile Bayraklı Belediyesi yetkililerine bildirdi.

        Bunun üzerine Bayraklı Belediyesi'ne bağlı ekipler, mahkeme kararıyla polis ve zabıta ekipleri eşliğinde eve geldi. Çilingir ile kapısı açılan eve giren yetkililer gördükleri manzara karşısında şoke oldu.

        EKİPLER İÇERİ MASKEYLE GİREBİLDİ

        Evdeki yoğun koku ve eski eşya yığınları nedeniyle içeriye hijyenik özel maskeyle girilebildi. Bu sırada ev sahibi B.E. ile yakını belediye ekiplerine tepki göstererek, evdeki hayvanları vermek istemedi. Ev sahipleri güçlükle sakinleştirildi. Bayraklı İlçe Hayvanları Koruma Komisyonu yetkilileri ile Bayraklı Belediyesi'ne bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri hayvanlarla tek tek ilgilendi.

        REKLAM

        HAYVANLAR SAHİPLENDİRİLECEK

        Kötü şartlar altında evde bakılan 47 kedi ile farklı cins ve ırklarda 6 köpek ve 1 kaplumbağa Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. Kedi ve köpeklerin tedavilerinin ardından sahiplendirileceği belirtildi. Kaplumbağanın ise Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirdi.

        MAHALLE SAKİNLERİ RAHAT NEFES ALDI

        Evdeki hayvanların boşaltılmasının ardından, Bayraklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları evin her noktasını ilaçlayarak, dezenfekte etti. Mahalle sakinleri, uzun süredir büyük sorun yaşadıklarını, evin boşaltılmasıyla rahat bir nefes aldıklarını söyledi.

        2015 YILINDA DA AYNISINI YAPMIŞ

        Öte yandan B.E'nin 2015 yılında da yaşanan benzer olayda kötü koşullarda evde onlarca hayvan beslediği, kullanılmayan eşyaları biriktirerek, hayvan cesetlerini evinde bulundurduğu, sonrasında ekiplerin yine müdahale ettiği anlaşıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ