Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Arda Turan transferinde olay yaratacak gelişme! İspanyollar açıkladı - Futbol Haberleri
        1

        Devre arası transfer döneminde 2,5 yıllığına Medipol Başakşehir'e kiralanan Arda Turan'la ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. İspanyol basınından El Mundo Deportivo, milli futbolcunun transferiyle ilgili bir maddeyi açıkladı.

        2

        Haberde, yapılan transfer açıklamasında Arda'nın UEFA'nın belirlediği transfer dönemleri içerisinde başka bir kulübe transferi konusunda hak sahibi olduğunun ve bunun duyurulmadığı kaydedildi.

        3

        İddiaya göre saklı tutulan bu maddenin yanında Barcelona, Arda'nın Başakşehir'de gösterdiği performansa göre bonuslar da elde edecek.

        4

        Medipol Başakşehir'in satın alma opsiyonunun da bulunduğu belirtilirken Mundo Deportivo bunların dışında bilinmeyen bir detayı daha ortaya attı.

        5

        Buna göre Barcelona, Arda Turan için bu 2,5 yıllık süre zarfı içerisinde başka bir takımdan gelen transfer teklifini kabul edebilir.

        6

        Arda'nın ise kabul edilen bu transfer teklifini yapan kulüpte forma giymeyi reddetme hakkı bulunmuyor.

        7

        Yani Arda Turan, Barcelona'nın transfer teklifini kabul ettiği takıma gitmeme gibi bir şansı yok.

        8

        Haberde bu madde bir örnekle de açıklandı. Örnek olarak Ocak 2017'de 30 milyon Euro'luk teklif yapan Çin kulüpleri bir kez daha harekete geçerse ve Barcelona'nın bu teklifi kabul etmesi durumunda Arda gitmek zorunda.

        9

        Ancak böyle bir transferin bu yaz gerçekleşmesi durumunda Medipol Başakşehir'in elde edilen transfer gelirinin yüzde 20'sini, sonraki sezon satılması durumunda satılması durumunda ise yüzde 25'lik pay elde edileceğini kaydedildi.

        10

        Ayrıca Medipol Başakşehir'in şampiyon olması durumunda Barcelona'ya 300 bin Euro'luk bonus ödeyeceği de bildirildi.

        11

        GOLLE DÖNMÜŞTÜ
        İspanya'ya transferinden önce Süper Lig'de son olarak 20 Mayıs 2011'de Atiker Konyaspor'a karşı forma giyen Arda Turan, 2 bin 438 gün sonra yeniden sahaya çıkmıştı.

        12

        Başakşehir'in Bursaspor'u 3-0 yendiği maçta oyuna sonradan giren Arda, yeni kulübüyle ilk maçında golle buluşarak 2 bin 470 gün sonra Süper Lig'de gol atma sevinci de yaşamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ