Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Aykut Kocaman istifa edecek mi? İşte son gelişmeler! - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın istifa edeceği konusu, son günlerde spor gündeminde en çok konuşulan konulardan biri durumunda. Tecrübeli teknik adam, Osmanlıspor maçının ardından Fenerbahçe'nin kötü gidişatı üzerine birçok tepki almış ve maçın ardından yapılan basın toplantısında da istifa sinyalini vermişti. Yaşanan gelişmeler ve Aykut Kocaman'ın açıklamaları üzerine Fenerbahçeli taraftarlar ve futbolseverler, merakla "Aykut Kocaman istifa edecek mi?" diye soruyor. Peki Aykut Kocaman istifa edecek mi? İşte son gelişmeler...

        AYKUT KOCAMAN İSTİFA EDECEK Mİ?

        Fenerbahçe'nin son maçlardaki kötü gidişatı üzerine teknik direktör Aykut Kocaman taraftarlardan tepki almış ve istifa çağrıları başlamıştı. Ligdeki son iki maçta da son dakikalarda gol yiyerek sahadan beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, son iki haftada 4 puan kaybetti.

        REKLAM

        Ligde geçen 11 haftada 17 puan toplayan Fenerbahçe, 11 maçta 21 gol atmış ve kalesinde 16 gol görmüştü. Son 5 maçta 3 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Fenerbahçe'de Aykut Kocaman, Osmanlıspor maçı sonrasında basın toplantısında "11 hafta itibarıyla ciddi bir başarısızlık söz konusu. Bu maçla da çevirmek istedik. Güvenimizi tazelemeye ihtiyacımız vardı ama iki haftadır da son dakialarda gelen gollerle bunu yapamadık. Ciddi bir başarısızlık var. Hiçbir tarafa çekmeye gerek yok. Bunun sorumlusu ve faturası olacaktır. Ben her başarısızlıkta herkesin payı vardır diye düşünüyorum. Bunu özellikle kendim ve oyuncular için söylüyorum. Bu başarısızlığın bir faturası var ve ben kendi adıma gerekeni yapacağım." açıklamasını yapmıştı.

        Aykut Kocaman'ın "Ben kendi adıma gerekeni yapacağım." demesinin ardından istifa edeceği iddiaları ortaya atıldı ve Aykut Kocaman'ın istifa etmesi bekleniyor.

        AYKUT KOCAMAN KİMDİR?

        Aykut Kocaman, 5 Nisan 1965 (52 yaşında) tarihinde Sakarya’nın Gevye ilçesinde doğdu. Profesyonel futbol kariyerine 1984 yılında Sakaryaspor’da başlayan Kocaman, ardından 1988 yılında Fenerbahçe’ye transfer olmuştur. Fenerbahçe Spor Kulübünde 3 kez Süper Lig gol kralı olmuştur. 8 sezon Fenerbahçe’de oynadıktan sonra 1996 yılında İstanbulspor’a transfer olmuş, 2000 yılında ise futbolu bırakmıştır. Süper Lig'de attığı gollerle 100'ler kulübüne girip, toplamda 200 gol atarak Süper Lig tarihinin en golcü 5'inci futbolcusu olmuştur. 1 kez Türkiye u-21, 15 kez de Türkiye A milli takım olmak üzere 16 kez millî formayı giymiş, bu maçlarda bir gol atmıştır.

        Teknik direktörlük kariyeri

        2000 yılında İstanbulspor’da futbolu bırakan Aykut Kocaman,aynı kulüpte teknik direktörlüğe başlamıştır. Öncelikle sırasıyla; Malatyaspor, Konyasporr ve Ankaraspor takımlarını çalıştırmıştır.

        Ardından 2009-2010 sezonunda Fenerbahçe'de teknik direktörlüğü yapan Daum’un sportif direktör ekibinde görev yapmıştır. 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe’nin teknik direktörlüğüne getirilmiştir. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sarı lacivertli kulüpte en fazla galip gelen teknik direktör olma unvanını yakaladı. Süper Lig'de Fenerbahçe'nin başında 39 maça çıkan Aykut Kocaman; 30 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile yüzde 76.9'luk bir galibiyet oranı elde etti. 1995-1996 sezonunda Fenerbahçe'yi şampiyon yapan Carlos Albeto Parreira, 38 maçta 28 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 yenilgiyle yüzde 76.4'lük bir galibiyet oranı yakalamıştı. 2012 senesinde Fenerbahçe'nin 28 yıllık Türkiye Kupası hasreti bitmiştir.

        2010-2011 sezonunda son 18 maçın 17'sini kazanan takımın teknik direktörüdür. Fenerbahçe tarihinde üst üste 108 lig maçında takımın başında çıkarak bu dalda rekoru elinde bulunduran teknik direktör Aykut Kocaman olmuştur. Göreve gelişinin 3. sezonunun 9. haftasına kadar takımı evinde yenilmemiştir. 29 Mayıs 2013 tarihinde Fenerbahçe'den istifa etmiş ve istifası yönetim tarafından kabul edilmiştir. 27 Ekim 2014 itibarıyla Torku Konyaspor'la anlaşmaya varmış, 8 yıl aradan sonra Konyaspor'un başına geçmiştir.

        Konyaspor'la 2015-2016 sezonu 3. bitirerek Konyaspor tarhinde ilk kez Avrupa Ligine katılmaya hak kazanmıştır. 66 puan toplamıştır ve bu Konyaspor tarihinin en yüksek puanıdır. 2016-2017 sezonunda takımı ligde pek bir varlık gösteremese bile Ziraat Türkiye Kupası'nda finalde Başakşehir’i penaltılarda yenmiş ve Konya şehrine ilk kez kupa getirmiştir. Sezon sonunda Konyaspor ile olan sözleşmesini karşılıklı anlaşarak fesh etmiştir. 16 Haziran 2017'de Fenerbahçe "YUVANA HOŞ GELDİN AYKUT KOCAMAN" sloganı ile Aykut Kocaman ile anlaşıldığını duyurmuştur.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ